מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שתי שאלות חשובותהריונית10/06/2012
בשבוע שעבר עשיתי הערכת משקל (שבוע 32)
והיום אני בשבוע 33+1, הייתי אצל רופא נשים שאמר שהכול תקין, אין צורך לעשות עוד בדיקות או להמשיך במעקב, הוא הסביר שעכשיו נשאר לחכות לשבוע 37 ובאיזה מקרים יש לפנות לבית חולים, ושאם אני אגיע לשבוע 40 להתחיל מעקב עודף הריון.
כשהגעתי הביתה נזכרתי שיש בדיקה מאד חשובה שצריך לעשות בשבוע 34-35 אם אני לא טועה, בדיקת סטריפטקוקוס B, הוא לא נתן לי הפניה לבדיקה הזאת ובכלל לא דיבר איתי עליה.
התקשרתי לקבוע תור לרופא נשים אבל התור הכי קרוב שהסכימו לתת לי הוא ברביעי לחודש הבא (אני אהיה שבוע 36+4), הסברתי להם את הבעיה והם לא הסכימו לעזור לי.
פניתי אליכם כדי שתסבירו לי קודם כל רופא משפחה יכול לתת לי את ההפניה לבדיקה, מי עושה את הבדיקה (האחות או רופא הנשים?), כמה זמן בערך לוקח לתוצאה להגיע והאם לעשות אותה בסוף שבוע 36 זה מאוחר מידי?
שאלה אחרת, ביום שלישי הבא קבענו ריסוס בבית, דיברתי עם מי שיעשה את הריסוס והוא אמר שזה ריסוס לגמרי לא מזיק ואחרי שעה נוכל לחזור הביתה, הוא אמר שיש לו חומר בלי ריח אבל הוא ישתמש בחומר שכן מריח כי הוא יותר טוב, ואמר בנוסף להכול שאסור יהיה לשטוף את הבית במשך שבוע כדי שהריסוס יהיה יעיל ושזה בכלל לא מסוכן לנשים בהיריון ואין צורך אפילו להחליף סדינים לאחר הריסוס.
אותי זה קצת מלחיץ, בכל זאת קיבלתי רושם שזה מאד מסוכן בהריון, יש איזה כללי זהירות שבכל זאת עדיף לנקוט? האם לסמוך על אותו האחד עם מה שאמר? אנחנו בכל זאת מתכננים באותו הלילה לישון בבית אחר ולמחרת לשטוף את הבית ולהחליף סדינים והכל, מה עושים?
תודה רבה למי שיענה לי! שבוע טוב לכולם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד סתם שאלה שחשבתי עליה
אסנת11/06/2012אמרו לנו בקורס הכנה ללידה שקולסטרום מתחיל לצאת עוד בהריון והוא נמשך שלושה ימים לאחר הלידה ולאחר מכן מתחלף בחלב, אז חשבתי, יש נשים שמתחיל לצאת להן חלב עוד לפני הלידה או שזה קשור בהורמונים והגוף של כל אישה יודע לייצר אותו רק אחרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי הריונית
הדס12/06/2012אני בשבוע 30, הריון שני ואף פעם לא שמעתי על הבדיקה הזאת. מזל שכתבת בפורום ותודה רבה לך!! אף רופא נשים לא דיבר איתי עליה ואת כל הבדיקות עשיתי במכונים פרטיים (שלא עלו זול בכלל). תודה רבה ובהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדיקה
אסנת12/06/2012גם אני תודה לאל לראשונה שמעתי על הבדיקה הזו בפורום ולאחר מחקר קטן בויקיפדיה וגוגל הבנתי שהבדיקה אכן מאד חשובה שמה, חיידק זה עלול להדביק את התינוק ולגרום לו לתופעות קשות ואפילו מוות חס וחלילה! בארצות הברית אישה שלא הספיקה לעבור את הבדיקה מקבלת אוטומטית אנטיביוטיקה שמיועדת לנשים שכן נושאות את החיידק ומפחיתה משמעותית את סיכויי ההדבקה.
מאד חשוב שתפני לרופא ותחקרי קצת בגוגל, תודה לאל שיש גוגל אחרת לא הייתי שומעת ויודעת על חצי מהבדיקות, ובמיוחד חשובות שכאלה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתי שאלות חשובות - תגובה
ד``ר אריה לידור12/06/2012שלום לך
בדיקה זו אינה חייבת להעשות אלא אם קיים עבר של לידות מוקדמות או צירים מוקדמים או ירידת מים מוקדמת או עבר מיילדותי כושל.
מכל מקום בדיקה זו מבוצעת בשבוע 35 ונעשית על ידי רופא נשים
אין כל חשש מהריסוס אם כי אני ממליץ ביום הריסוס להתרחק עד כמה שניתן
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)


.jpg)
