שתי שאלות חשובות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שתי שאלות חשובות
    הריונית
    10/06/2012

בשבוע שעבר עשיתי הערכת משקל (שבוע 32)
    והיום אני בשבוע 33+1, הייתי אצל רופא נשים שאמר שהכול תקין, אין צורך לעשות עוד בדיקות או להמשיך במעקב, הוא הסביר שעכשיו נשאר לחכות לשבוע 37 ובאיזה מקרים יש לפנות לבית חולים, ושאם אני אגיע לשבוע 40 להתחיל מעקב עודף הריון.
    כשהגעתי הביתה נזכרתי שיש בדיקה מאד חשובה שצריך לעשות בשבוע 34-35 אם אני לא טועה, בדיקת סטריפטקוקוס B, הוא לא נתן לי הפניה לבדיקה הזאת ובכלל לא דיבר איתי עליה.
    התקשרתי לקבוע תור לרופא נשים אבל התור הכי קרוב שהסכימו לתת לי הוא ברביעי לחודש הבא (אני אהיה שבוע 36+4), הסברתי להם את הבעיה והם לא הסכימו לעזור לי.
    פניתי אליכם כדי שתסבירו לי קודם כל רופא משפחה יכול לתת לי את ההפניה לבדיקה, מי עושה את הבדיקה (האחות או רופא הנשים?), כמה זמן בערך לוקח לתוצאה להגיע והאם לעשות אותה בסוף שבוע 36 זה מאוחר מידי?

שאלה אחרת, ביום שלישי הבא קבענו ריסוס בבית, דיברתי עם מי שיעשה את הריסוס והוא אמר שזה ריסוס לגמרי לא מזיק ואחרי שעה נוכל לחזור הביתה, הוא אמר שיש לו חומר בלי ריח אבל הוא ישתמש בחומר שכן מריח כי הוא יותר טוב, ואמר בנוסף להכול שאסור יהיה לשטוף את הבית במשך שבוע כדי שהריסוס יהיה יעיל ושזה בכלל לא מסוכן לנשים בהיריון ואין צורך אפילו להחליף סדינים לאחר הריסוס.
    אותי זה קצת מלחיץ, בכל זאת קיבלתי רושם שזה מאד מסוכן בהריון, יש איזה כללי זהירות שבכל זאת עדיף לנקוט? האם לסמוך על אותו האחד עם מה שאמר? אנחנו בכל זאת מתכננים באותו הלילה לישון בבית אחר ולמחרת לשטוף את הבית ולהחליף סדינים והכל, מה עושים?

תודה רבה למי שיענה לי! שבוע טוב לכולם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שתי שאלות חשובות

הוספת תגובה

• ועוד סתם שאלה שחשבתי עליה

אסנת
    11/06/2012

אמרו לנו בקורס הכנה ללידה שקולסטרום מתחיל לצאת עוד בהריון והוא נמשך שלושה ימים לאחר הלידה ולאחר מכן מתחלף בחלב, אז חשבתי, יש נשים שמתחיל לצאת להן חלב עוד לפני הלידה או שזה קשור בהורמונים והגוף של כל אישה יודע לייצר אותו רק אחרי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי הריונית

הדס
    12/06/2012

אני בשבוע 30, הריון שני ואף פעם לא שמעתי על הבדיקה הזאת. מזל שכתבת בפורום ותודה רבה לך!! אף רופא נשים לא דיבר איתי עליה ואת כל הבדיקות עשיתי במכונים פרטיים (שלא עלו זול בכלל). תודה רבה ובהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבדיקה

אסנת
    12/06/2012

גם אני תודה לאל לראשונה שמעתי על הבדיקה הזו בפורום ולאחר מחקר קטן בויקיפדיה וגוגל הבנתי שהבדיקה אכן מאד חשובה שמה, חיידק זה עלול להדביק את התינוק ולגרום לו לתופעות קשות ואפילו מוות חס וחלילה! בארצות הברית אישה שלא הספיקה לעבור את הבדיקה מקבלת אוטומטית אנטיביוטיקה שמיועדת לנשים שכן נושאות את החיידק ומפחיתה משמעותית את סיכויי ההדבקה.
    מאד חשוב שתפני לרופא ותחקרי קצת בגוגל, תודה לאל שיש גוגל אחרת לא הייתי שומעת ויודעת על חצי מהבדיקות, ובמיוחד חשובות שכאלה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתי שאלות חשובות - תגובה

ד``ר אריה לידור
    12/06/2012

שלום לך
    בדיקה זו אינה חייבת להעשות אלא אם קיים עבר של לידות מוקדמות או צירים מוקדמים או ירידת מים מוקדמת או עבר מיילדותי כושל.
    מכל מקום בדיקה זו מבוצעת בשבוע 35 ונעשית על ידי רופא נשים
    אין כל חשש מהריסוס אם כי אני ממליץ ביום הריסוס להתרחק עד כמה שניתן
    בהצלחה
    ד"ר אריה לידור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו