דלקת בשתן או פטריה בנרתיק??

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת בשתן או פטריה בנרתיק??
    יעלי
    11/06/2012

שלום,
    לפני כחודש אובחנה אצלי פטריה בנרתיק ונטלתי נרות אגיסטן במשך 3 ימים. מאז הסימנים לא ממש עברו ויש לי עדיין גרד בנרתיק ולפעמים צריבה. במקביל עשיתי בדיקת שתן ונמצא כי יש חיידק בשתן, שעמיד לאנטיביטיביוטיקות המותרות בהריון. עשיתי שוב את הבדיקה לאחר כמה ימים ונמצא "פלורה מעורבת".
    יש לי מס' שאלות:
    1. האם יתכן כי אין באמת חיידק בשתן ומה שיצא בבדיקה מקורו בפטריה?
    2. איך אפשר לבדוק אם אכן מדובר בפטריה? אם כן- מה הטיפול- שוב נרות אגיסטן שלא עזרו??
    3. איך מטפלים במידה ואכן מדובר בדלקת בשתן והחיידק עמיד לאנטיביוטיקות המותרות?
    4. מסתבר כי יש לי את זה מעל חודש, האם יכול להיגרם נזק חלילה לעובר? או לי?

אודה מאוד לתשובות לכל שאלותיי כי אני מאוד מודאגת!!
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שכחתי לציין - אני בשבוע 23 להריון.

יעלי
    11/06/2012

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בשתן או פטריה בנרתיק?? - תגובה

ד``ר אריה לידור
    12/06/2012

שלום לך
    אם קיימת דלקת בדרכי השתן יש לטפל בה. במידה ולא קיימת אנטיביוטיקה מתאימה לחיידק יש להועץ ברופא זהומי .
    פטריה שכיחה בהריון והטיפול לא תמיד מצליח להעלימה. רצוי לנסות תכשירים טפוליים אחרים מאלה שהשתמשת עד כה
    בהצלחה
    ד"ר אריה לידור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו