שינה על הגב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינה על הגב
    הדס
    12/06/2012

שלום רב!
    אני בשבוע 30, הריון תקין ובדיקות תקינות. מוצאת את עצמי ישנה רב הלילה על הגב. רופא הנשים שלי אמר שזה בסדר ואין לי מה לדאוג אולם הרופא המומחה שליווה אותי בכל הבדיקות (שקיפות+סקירות) שהינו גם סגן מנהל מח' היולדות בצפון אמר שמשבוע 20 מומלץ מאד לא לישון על הגב מחשש לחוסר אספקת חמצן לעובר. אני מאד משתדלת אך לא מצליחה וזה מדאיג אותי. מה נכון ומה עושים? ועד כמה יכולה להיות פגיעה בעובר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינה על הגב

הוספת תגובה

• היי..

אסנת
    12/06/2012

אני לא רופא אבל אגיד לך מניסיוני האישי שאני בשבוע 33+3 ולאחרונה מאד קשה לי לנשום, וכשאני שוכבת על הצד הדבר בכלל לא אפשרי, שכיבה על הבטן לא באה בחשבון ולכן אני רוב הזמן על הגב, אמנם שמעתי כל מיני תיאוריות שזה עוצר את הדם ומונע חמצן, אבל אני אישית מרגישה שככה יותר קל לי לנשום ובכללי לתפקד, אז אני מניחה שהכל בסופו של דבר תלוי במידת הנוחיות שלך, באותה המידה שכולנו חשבנו שאסור לשכב על הבטן ומסתבר שזה בכלל לא מסוכן אלא פשוט לא נוח!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה על הגב - תגובה

ד``ר אריה לידור
    12/06/2012

שלום לך
    לא קורה כל נזק בשכיבה על הגב . מאידך רצוי לשכב על הצד עד כמה שניתן על מנת למנוע הפרעה לזרימת הדדם לעובר
    בהצלחה
    ד"ר אריה לידור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו