איך עושים את בדיקת הGBS?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך עושים את בדיקת הGBS?
    אלכס
    01/07/2012

שלום, היום הייתי אצל רופא נשים שנתן לי הפניה לבדיקת GBS (שבוע 36), הוא מיהר ואמר שהאחות תסביר לי כיצד עושים אותי, האחות נתנה לי מקלון ומבחנה ארוכה ונפנפה אותי משם, התעקשתי שתסביר והיא אמרה לקחת דגימה מהאזור בעזרת המקלון ולהכניס אותו למבחנה וטרקה לי את הדלת בפנים.
    בבקשה תסבירו לי איך עושים את הבדיקה הזאת, צריך להכניס את המקלון עמוק פנימה מבלי לגעת באזור בחוץ או לקחת דגימה מחוץ לנרתיק? זאת לא אמורה להיות בדיקה גם רקטאלית וגם נרתיקית? במידה ויוצא חיובי חס וחלילה, כיצד עלי לפעול?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך עושים את בדיקת הGBS?

הוספת תגובה

• GBS

עירית
    02/07/2012

לא רופאה אך בכל זאת
    המשטח צריך להיות וגינאלי ורקטאלי.
    יש להחדיר את את המקל בעדינות לנרתיק - לגעת בדפנות - אין צורך שיהיה עמוק מידי.
    אח"כ להעביר בעדינות בפי הטבעת.

חשוב! קודם בנרתיק ואח"כ בפי הטבעת - כדי לא להעביר זיהום לנרתיק.

וחוץ מזה נשמע שהיחס של האחות מזעזע ...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך עושים את בדיקת הGBS? - תגובה

ד``ר אריה לידור
    02/07/2012

שלום לך
    את הבדיקה עושה רופא ולא את . נלקחת דגימה מצוואר הרחם ומפי הטבעת
    בהצלחה
    ד"ר אריה לידור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך- דחוף!

אנונימית
    03/07/2012

לא ידעתי שהרופא יכול לעשות לי את הבדיקה כי הוא שלח אותי לעשות אותה לבד, עכשיו לא מסכימים לקבוע לי תור אליו אלא רק בעוד שלושה שבועות, עד אז בעזרת השם אני כבר יכולה ללדת!
    ישבתי וחקרתי באינטרנט, ואלוהים יודע מה זה הבלאגן הזה שהולך עם הבדיקה הזאת.
    התקשרתי לאחיות תורניות שלא ידעו להסביר לי כיצד לעשות אותה, באינטרנט כתוב שהייתי צריכה לקבל שני מקלונים אבל האחות לא הסכימה לתת לי שניים וכשלקחתי מקלון מאחות אחרת והגשתי להם את שניהם, הן סירבו לקבל ואמרו ש"לדעתן" זה מספיק רק משטח וגינאלי כי התינוק, במילים שלהן, "לא יוצא מהתחת" והתנהגו מאד מגעיל.
    אני כבר מתוסכלת מהיחס שאני מקבלת בקופת החולים שלי, אין לי מושג מה לעשות.
    קראתי באינטרנט שאפשר להעביר את המקלון קודם בנרתיק ואז בפי הטבעת אבל איך?
    אני לא הבנתי עם צריך להעביר את המקלון ממש בפתח הנרתיק או עמוק בפנים, ואיך אני מעבירה אותו בפי הטבעת?
    בבקשה תעזרו לי, הבדיקה הזאת חשובה ואני נואשת כי הימים עוברים ואני לא מקבלת שום עזרה וזה נהיה קריטי להגיש אותה כבר!
    באמת שניסיתי להתווכח איתם כדי שיתנו לי תור, אפילו דיברתי עם הרופא, אבל הם אומרים שהם לא יתנו לי תור דחוף בגלל בדיקה שאני "צריכה" לבצע בעצמי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון

אנונימית
    03/07/2012

יצרתי קשר עם הרופא והוא אמר שהוא לא מוכן לעשות לי את הבדיקה ואני צריכה לעשות אותה בעצמי, הוא גם אמר שבפי הטבעת זה סתם מיותר וכל ההוראות שלו היו זה "להכניס את המקל 2 ס"מ פנימה, לסובב ולהביא את הדגימה לאחות"

אני מיואשת ואין לי כוח להתווכח אתם. בבקשה תסבירו לי איך עושים את הבדיקה, נראה לי הבנתי לגבי הנרתיק, אבל מה עם פי הטבעת? צריך להכניס את המקלון פנימה או רק להעביר באזור?
    ובכלל, האם הרופא יכול לסרב ככה לעשות לי את הבדיקה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לבדיקת GBS

תהילה
    03/07/2012

שלום,

לא הרופא מבצע את הבדיקה אלא כל אישה בעצמה, זה לא משהו מסובך, פשוט תעבירי את המקלון בפתח הנרתיק, משהו כמו 1 ס"מ, ואח"כ בפי הטבעת רק נגיעה קלה קצת מבפנים, את לא צריכה 'לחפור', ואל תהיי בלחץ, אף פעם לא שמעתי שרופא מבצע אותה, אולי ממש לפני הלידה אם האישה לא עשתה אותה במהלך ההריון. הרופא שלי- אני סומכת עליו בעיניים עצומות והוא אמר לעשות אותה לבד בקופת חולים. (ד"ר תדמור)

בהלצחה ולידה קלה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך שירה!

אנונימית
    03/07/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך עושים את בדיקת הGBS? - תגובה

ד``ר אריה לידור
    04/07/2012

שלום לך
    הנוהל המקובל הוא שרופא מבצע הבדיקה על ידי נטילת דגימה מצוואר הרחם ( קשה להניח שתגיעי לשם בכוחות עצמך) ומפי הטבעת
    בהצלחה
    ד"ר אריה לידור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחליפו רופא לא מגיבים

מוטרדת
    19/10/2016

עברתי על התגובות כאן. עושה רושם שכדאי לרובכן להחליף רופא!! זה לא יחס!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו