מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציסטות צוואריותרוני10/07/2012
שלום, אני בת 28 בשבוע 17 לאחר סקירה ראשונה. השקיפות עורפית והתבחין מרובע שלי יצאו תקינים לחלוטין כאשר התבחין מרובע אמר כי סיכויי לעובר עם תסמונת דאון הוא 1:5600.
הסקירה הראשונה הראתה שתי ציסטות צוואריות. כעת איני יודעת כיצד להמשיך , אני איני מעוניינת לעשות בדיקת מי שפיר לאור הנתונים של השקיפות העורפית והתבחין וכן לאור שכיחות המקרים של ציסטות בזמן סקירה ראשונה. אך הסביבה שלי ממליצה לי כן לעשות את מי השפיר על מנת להיות בטוחה. אני רגועה לאור תוצאות הבדיקות. מה הייתם ממליצים לי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטות צוואריות - תגובה
ד``ר אריה לידור11/07/2012שלום לך
אם התבחין המשולש (חלבון עוברי)שתבצעי יהיה תקין גם כן אין צורך לבצע דיקור מי שפיר אלא אם זה רצונך. חשוב לעקוב אחרי ציסטות אלו שבד"כ נעלמות עם התקדם ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטות צוואריות - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור12/07/2012ערב טוב
שם נירדף לציסטות : ציסטות לטרליות בצוואר העובר, ציסטות צדדיות.
הגדרה:
הציסטה היא איזור היפואקוגני של 2-4 מ"מ, באזור הקדמי-צידי של צוואר העובר . ציסטות לטרליות בצוואר העובר נוצרות כתוצאה מבעיה בניקוז מערכת הלימפה, בעקבות חסימה חלקית במערכת. הן מופיעות בשבועות 11-13 של ההיריון וברוב הגדול של המקרים נעלמות מעצמן עד שבוע 16. יש להבדילן משקיפות עורפית מוגברת שהיא בחלק האחורי של צוואר העובר, ומציסטות המקיפות את עורף וצוואר העובר והן בעלות מחיצות (septated), שהן תופעה נדירה יותר אשר לה השלכות חמורות יותר להריון.
הממצא נצפה ב2.5% מהעוברים בשבועות 12-14 .
משמעות להיריון:
הממצא איננו מום בעובר והוא לרוב נעלם עד שבוע 16. אולם נמצא קשר סטטיסטי מסוים בין הממצא לבין בעיות כרומוזומליות. סקירת ספרות מעלה כי מבין כל העוברים בהם מודגמת ציסטה לטרלית, אצל 4.2% נמצא מס' לא תקין של כרומוזומים. כאשר מדובר בעוברים אצלם הציסטה הליטרלית בצואר הינה ממצא יחיד, אצל 1.4% נמצא מס' לא תקין של כרומוזומים, ואילו במקרים בהם נוסף לציסטה הלטרלית בצואר התגלו ממצאים חשודים נוספים בסקירה, אצל 20% נמצא מס' לא תקין של כרומוזומים.
טיפול מומלץ:
בכל מקרה אנו ממליצים לפנות ליעוץ גנטי,סקירה מורחבת ואקו-לב עובר. בייעוץ הגנטי יתחשבו בנוכחות ממצאים נוספים בסקירה וכן בתוצאות הסקר הביוכימי, ולפיהם יעריכו את הסיכון המשוקלל של העובר. עקרונית כאשר הציסטה הלטרלית מהווה ממצא יחיד , ובעיקר עם הסקר הביוכימי תקין אין הצדקה למי שפיר על מנת לבדוק את הכרומוזומים. כאשר הממצא הציסטי מופיע עם מימצאים נוספים בסקירה או עם שקיפות עורפית מוגברת, אז יש לשקול בדיקת מי השפיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)