חדשה כאן...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חדשה כאן...
    אווית
    17/07/2012

היי, חברים

שבוע שעבר נתבשרתי שאני בשבוע החמישי להריון הראשון שלי :) (לפי חישוב שלי זה שבוע שלישי, כבר רביעי... אבל לא משנה)

אני כבר סובלת מבחילות ועייפות מעצבנת ודחף לאוכל כמעט כל שעה אם לא פחות..

רציתי לשאול 2 שאלות עיקריות:
    1. איזה סוגי התעמלות אני יכולה לעשות? אני יודעת שזהו שלב ממש התחלתי ואסור להתאמץ ולהרים דברים כבדים, אבל מבחינת התעמלות מה אני יכולה לעשות?

2. חשוב יותר---- התברר לנו מיד אחרי הבדיקה החיובית שאימו של בעלי חולה באיזו מחלה גנטית שנקראת הנטינגטון, קראתי על כך באינטרנט וזו מחלה מאוד מפחידה שעוברת 50% לילדים, אנחנו עדיין לא יודעים אם בעלי נשא של הגן הזה או לא, בכל אופן תיאמתי תור לאחות גנטיקה- יש לי רק בשבוע הבא... ואתם יודעים יש הרבה חששות, היה הרבה בכי מצידי (בעלי מנסה להיראות חזק, אבל אני יודעת שזה אוכל אותו מבפנים)
    בכל אופן, אנחנו ממש מקווים לטוב... רציתי רק לדעת אם יש למישהו מושג מחברי הפורום לגבי הגן הזה?
    קראתי על כך שמספיק שאחד מבני הזוג נושא את הגן זה יכול לעבור הלאה... הרופא נשים שלי טען שזה אמור להיות בשנינו בכדי לעבור, אבל אני חושבת שהוא טועה ושהוא אינו מכיר את המחלה הזאת מספיק לעומק.

מעבר לכך, כשעשיתי אצלו בדיקה הוא לא שלח אותי לבדיקות דם ושתן כמו שנהוג לפי הבנתי, האם אני צריכה ללחוץ עליו או להמתין לתור בעוד שבוע וחצי לבדיקת דופק?

אודה לכם על כל מענה....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חדשה כאן...

הוספת תגובה

• חדשה כאן... - תגובה

ד``ר אריה לידור
    18/07/2012

שלום לך
    הנטינגטון עוברת ב. 50% אם אחד מבני הזוג נשא הסיכוי להעברה הוא כאמור 50%. עליכם לעבור בדיקה גנטית גם את וגם בעלך
    מותר לעשות פעילות גופנית אם ההריון תקין אך לא פעילות ארובית או ספורט תחרותי. עם הגעה למצב עייפות יש להפסיק
    דופק עוברי ניצפה משבוע 6 והילך
    בהצלחה
    ד"ר אריה לידור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו