מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה עושים בעקבות מוקד אקוגני בלב?ליאת26/07/2012
שלום רב,
אני בת 34.8, בהריון שני, שבוע 23.
בהריון הראשון היה IUGR:
הילדה נולדה במשקל 2500 כאשר בשבוע 32 ראו איחור של 4 שבועות ב AC ובשאר הפרמטרים איחור של שבועיים. עם הזמן האיחור הצטמצם לשבועיים "בלבד" בכל הפרמטרים, כולל הבטן. הלידה היתה בשבוע 40.5
לא ידועה הסיבה לIUGR וכאשר שאלתי אם יש בדיקות מיוחדות לזה, אמרו שאין משהו מיוחד בבדיקות הרגילות שעשיתי במהלך ההריון ולכן אין חשד למשהו מיוחד.
עכשיו אני בשבוע 23.2, אחרי סקירת מערכות מאוחרת.
כרגע הערכים הם:
BPD מתאים לשבוע 22.5
HC מתאים לשבוע 22.6
AC מתאים לשבוע 22.3
FL מתאים לשבוע 23.5
בנוסף - יש מוקד אקוגני בחדר שמאל בלב (GOLF BALL) שהרופא אמר שלא גדול (אך לא כתב בתוצאות מהו גודלו).
הוא אמר גם שיש לעקוב על גדילת העובר בצורה יותר צפופה ואז אולי לשקול באזור שבוע 32 מי שפיר (בגלל ששילוב IUGR קודם + הגיל שלי + המוקד האקוגני).
אני מאוד בלחץ מה המוקד האקוגני אומר?
הבנתי שזה סיכון סטטיסטי חלש, השאלה היא האם בציקוף עם ה IUGR והגיל שלי, הסיכוי עולה ממש?
האם יש סיבה לדאגה?
האם ייתכן שהמוקד ייעלם עם הזמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקד אקוגני בלב? - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור29/07/2012ערב טוב
מומלץ על פניה ליעוץ גנטי ואקו- לב עובר. ביעוץ הגנטי יתייחסו לגיל הנבדקת ולתוצאות בדיקות כמו השקיפות העורפית והחלבון עוברי ויציגו את האפשרויות המתאימות בהתאם לנתונים המיוחדים לנבדקת.
על מנת לשלול באופן סופי את משמעותו של מוקד אקוגני, קיימת אפשרות לביצוע דיקור מי שפיר. הדיקור יתן תשובה סופית אם העובר סובל מתסמונת דאון או תסמונות אחרות. בדיקת מי השפיר איננה מומלצת אם תוצאות בדיקות השקיפות העורפית והחלבון העוברי הראו סיכוי נמוך לקיום התסמונת (להסבר על דיקור מי השפיר לחץ כאן).
למרות שמוקד אקוגני איננו קשור למומי לב, מומלץ על ביצוע אקו-לב עובר על מנת לשלול את האפשרות של קיום מום בלב העובר. החשיבות של שלילת מום בלב העובר נובעת מכך שב-50% מתסמונות הדאון מופיע מום לב. לכן אם נשלול בסבירות גבוהה ככל האפשר את קיום מום בלב העובר נוריד גם את הסיכון לתסמונת דאון. אקו לב עובר היא בדיקת אולטרה-סאונד אותה מבצע קרדיולוג (מומחה למחלות לב) המומחה בבעיות לב של עוברים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת מידע על החלבון העוברי
ליאת29/07/2012קודם כל, תודה על התשובה.
פרק שאולי מוסיף מידע:
החלבון העוברי היה תקין:
עפ"י גיל 1:420
אבל לפי גיל ובדיקות 1:3100
הבנתי שזוהי תוצאה תקינה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)