חלבון בשתן בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חלבון בשתן בהריון
    גוקיקון
    21/08/2012

שלום.
    רקע: אני בהריון שני, בשבוע 35+5. לבהריון הקודם היה לי חלבון גבוה בשתן החל משבוע 24+ בערך. בשל כך, הכניסו אותי ל HR. בשבוע 27 בערך אושפזתי ובשבוע 38+ עשו לי השראת לידה. רמת החלבון היתה בערך 750, ולא היו סממנים נוספים לרעלת הריון (לחצ דם, בצקות, טשטוש ראיה, כאב ראש- תקין).
    לפני כשבועיים גלנו חלבון בשתן ע"י סטיק +3. אין סממנים נוספים לרעלת הריון. באיסוף שתן 24 ש נתגלה 395 מ"ג חלבון. הרופא שלי אמר לי לעשות בדיקת שתן בסטיק ולחץ דם 3 פעמים בשבוע, ולחזור אליו בעוד שבועיים וחצי- שלושה.
    האם לדעתכם זו הדרך לטפל?
    לא כל כך ברור לי מדוע בהריון קודם התיחסו לזה כל כך בכובד ראש, ועכשיו למעשה אנחנו לא עושים כלום. לחזור לרופא בעוד שבועיים וחצי זה כבר שבוע 38+, אולי כבר אלד עד אז...
    האם החלבון יכול גם לרדת ולחזור לרמתו הנורמלית? אם כן- מאיזה סיבות?
    למה בכלל יכול להיות חלבון בשתן כשאין רעלת?
    אציין כי עשיתי אולט' כליות אשר יצר תקין, גם בדיקות דם לתפקודי כליות יצאו תקינות.

סליחה על האורך,
    אודה לתשובה מפורטת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חלבון בשתן בהריון

הוספת תגובה

• חלבון בשתן בהריון - תגובה

ד``ר אריה לידור
    22/08/2012

שלום לך
    אם הברור הכולל ( אולטרהסאונד כליות, תפקודי כליות, תפקודי כבד ) תקקין ללא עדות למצוקה עוברית או רעלת הריון או מעוט מי שפיר ורמת החלבון באיסוף שתן גבוהה מהרגיל הייתי מציע לך לקבוע מועד ליילוד בסביבות השבוע ה 38
    בברכה
    ד"ר אריה לידור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו