מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ויטמין A במולטיויטמין מטרנהמיכל29/02/2008
שלום,
אני בשבוע 17 להריון ולוקחת מזה חודש מולטיויטמין של מטרנה לנשים הרות המכיל גם חומצה פולית.
אני מבינה שצריך להזהר מעודף של ויטמין A.
בפורום תזונה ראיתי שכמות ויטמין A המומלצת במולטיויטמין היא 7700 מיקרו גרם, אך על הקופסא מצויין ב-IU :
Vitamin A (acetate) 1500 IU
Beta-Caroten (a source of vitamin A) 1500 IU
ומצויין שזה ביחד 38% מה-RDA. קיבלתי תשובה בפורום תזונה כי 7700 מיקרוגרם הם כ-2500 IU (בעוד שאם מחברים את הויטמין A והבטא-קרוטן במטרנה מקבלים 3000) ובכל זאת לא ידעו לענות לי במאת האחוזים בפורום תזונה האם כדאי לי להחליף את הפורמולה או לא והפנו אותי לפורום רופאים.
החשש שלי הוא שיש כמות גדולה מדי של ויטמין A (אם כי זוהי פורמולה מוכרת הנמכרת בארץ במיוחד לנשים בהריון)
אודה לתשובתם,
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין A
ד``ר איילון לחמן01/03/2008למיכל שלום.
אכן שאלה מאד מענינת,האמת שאין לי תשובה עליה.לגבי מטרנה,מאחר והיא מאושרת עי משרד הבריאות,אני מניח שהחומרים נבדקו.אולי כדאי לך לפנות למשרד הבריאות?.אגב באמת כל הכבוד על הרצינות והמאמץ שאת משקיעה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)