ויטמין A במולטיויטמין מטרנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ויטמין A במולטיויטמין מטרנה
    מיכל
    29/02/2008

שלום,

אני בשבוע 17 להריון ולוקחת מזה חודש מולטיויטמין של מטרנה לנשים הרות המכיל גם חומצה פולית.
    אני מבינה שצריך להזהר מעודף של ויטמין A.

בפורום תזונה ראיתי שכמות ויטמין A המומלצת במולטיויטמין היא 7700 מיקרו גרם, אך על הקופסא מצויין ב-IU :

Vitamin A (acetate) 1500 IU

Beta-Caroten (a source of vitamin A) 1500 IU

ומצויין שזה ביחד 38% מה-RDA. קיבלתי תשובה בפורום תזונה כי 7700 מיקרוגרם הם כ-2500 IU (בעוד שאם מחברים את הויטמין A והבטא-קרוטן במטרנה מקבלים 3000) ובכל זאת לא ידעו לענות לי במאת האחוזים בפורום תזונה האם כדאי לי להחליף את הפורמולה או לא והפנו אותי לפורום רופאים.
    החשש שלי הוא שיש כמות גדולה מדי של ויטמין A (אם כי זוהי פורמולה מוכרת הנמכרת בארץ במיוחד לנשים בהריון)

אודה לתשובתם,

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ויטמין A

ד``ר איילון לחמן
    01/03/2008

למיכל שלום.
    אכן שאלה מאד מענינת,האמת שאין לי תשובה עליה.לגבי מטרנה,מאחר והיא מאושרת עי משרד הבריאות,אני מניח שהחומרים נבדקו.אולי כדאי לך לפנות למשרד הבריאות?.אגב באמת כל הכבוד על הרצינות והמאמץ שאת משקיעה.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו