הערכת משקל-המשך דחוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הערכת משקל-המשך דחוף
    מיכל
    21/10/2012

שלום, תודה על תשובתך . הייתי במיון אשפזו אותי בסיכון גבוה עשו לי מוניטור פעמיים ביום .למחרת בדיקת אולטרסאונד לבדיקת הזרימות התשובה הייתה SD 2.5 תקין .שחררו אותי עם המלצה למוניטור ופרופיל ביופיזי פעמיים בשבוע .
    מה זה זרימה מוגברת בחבל הטבור? ואיך יכול להיות שהזרימות פתאום תקינות? והאם אתה ממליץ על אותו מעקב ? האם זה יכול לסכן את העובר? תודה שוב .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הערכת משקל-המשך דחוף

הוספת תגובה

• הערכת משקל-המשך דחוף - תגובה

ד''ר שרון מסלוביץ
    21/10/2012

שלום מיכל. הזרימות תקינות משום שמדידת הזרימות דורשת מיומנות לא מבוטלת וטעות קטנה במדידה עלולה להוביל לטעות גדולה בתוצאה. משום שעוברך אינו מאד קטן אני בספק רב אם אכן המדידות היו לא תקינות מלכתחילה ולכן יעצתי לך לחזור עליהן. אין זרימה מוגברת בחבל הטבור - זוהי טעות מושרשת בקרב נשים הרות. מה שמוגבר הוא דווקא התנגודת לזרימת דם מהעובר לשליה. כאשר תנגודת זו (מבוטאת על ידי היחס S/D) הינה גבוה, והעובר קטן מאד, הגבר עלול להצביע תפקוד ירוד של השליה שבמקום להיות ספוגית ואורירית היא הופכת לנוקשה ואינה מאפשרת הזרמת דם בקלות אליה. המעקב שהומלץ לך בהחלט מתאים ולוקח שולי בטחון גבוהים לאיתור בעיה עוברית או שלייתית. בהצלחה, שרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו