מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הערכת משקל-המשך דחוףמיכל21/10/2012
שלום, תודה על תשובתך . הייתי במיון אשפזו אותי בסיכון גבוה עשו לי מוניטור פעמיים ביום .למחרת בדיקת אולטרסאונד לבדיקת הזרימות התשובה הייתה SD 2.5 תקין .שחררו אותי עם המלצה למוניטור ופרופיל ביופיזי פעמיים בשבוע .
מה זה זרימה מוגברת בחבל הטבור? ואיך יכול להיות שהזרימות פתאום תקינות? והאם אתה ממליץ על אותו מעקב ? האם זה יכול לסכן את העובר? תודה שוב .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל-המשך דחוף - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ21/10/2012שלום מיכל. הזרימות תקינות משום שמדידת הזרימות דורשת מיומנות לא מבוטלת וטעות קטנה במדידה עלולה להוביל לטעות גדולה בתוצאה. משום שעוברך אינו מאד קטן אני בספק רב אם אכן המדידות היו לא תקינות מלכתחילה ולכן יעצתי לך לחזור עליהן. אין זרימה מוגברת בחבל הטבור - זוהי טעות מושרשת בקרב נשים הרות. מה שמוגבר הוא דווקא התנגודת לזרימת דם מהעובר לשליה. כאשר תנגודת זו (מבוטאת על ידי היחס S/D) הינה גבוה, והעובר קטן מאד, הגבר עלול להצביע תפקוד ירוד של השליה שבמקום להיות ספוגית ואורירית היא הופכת לנוקשה ואינה מאפשרת הזרמת דם בקלות אליה. המעקב שהומלץ לך בהחלט מתאים ולוקח שולי בטחון גבוהים לאיתור בעיה עוברית או שלייתית. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)