מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אגן צר וניתוח קיסריאריאלה29/10/2012
צהריים טובים!
לפני שנה ו 3 חודשים ילדתי את ביתי הבכורה בניתוח קיסרי.
מהלך הלידה התחילה רגילה ולאחר 3 שעות של פתיחה מלאה שלא הצלחתי ללדת אותה (ממש כמעט הצלחתי כבר ראו את השערות שלה ואת קודקוד הראש) עשו לי ואקום שנכשל ואחכ ניתוח קיסרי.
הסיבה טראסוורס.
היום אני באמצע הריון שני וכששאלתי את הרופא נשים על לידה רגילה נאמר לי שיכול להיות שיש לי אגן צר ובגלל זה לא הצלחתי ללדת רגיל.
עד היום לא שמעתי את המונח הזה בהקשר שלי, לא בבדיקות וגינליות ואם לא במהלך הלידה עצמה.
יש לציין שדווקא באיזור האגן אני דיי רחבה.
בסיכום הלידה שלי נרשם:
*cesarean section
* faild vacum
*faild vacuum extraction
* meconium stained- heavy
* non reassuring fetal monitor
* deep transverse arrest
היא נולדה במשקל 3.190
האם לדעתם באמת מדובר באגן צר? מה הסיכויים שלי ללדת לידה רגילה?
האם יש בדיקה שניתן לבדוק בה את רוחב האגן?
אשמח לתשובה.. תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגן צר וניתוח קיסרי - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ29/10/2012שלום אריאלה. יש מושג של אגן צר. לא מדובר באגן החיצוני (אין קשר לרחבה באגן...) אלא בכניסה לתעלת הלידה. כאשר האגן צר - העובר אינו מסוגל לרדת בתעלת הלידה והוא נותר רחוק מהפתח. ברור מדברייך כי זו לא הייתה הסיבה לניתוח במקרה שלך שכן בוצע נסיון ואקום שמבוצע רק כאשר הראש ממש בפתח הנרתיק. כלומר הסיבה לניתוח היה כשלון ואקום משום שהועבר לא השלים את הסיבוב של הראש בתעלת הלידה. מאורעות כאלה נוטים לחזור על עצמם בלידות הבאות כך שקיים סיכוי לא מבוטל ששוב תזדקקי לניתוח קיסרי. המדידה הטובה ביותר לאגן צר הינה בדיקה וגינלית על ידי רופא הנשים שלך.
בהצלחה, שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)