המטומה סובכוריונית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המטומה סובכוריונית
    גילי
    29/10/2012

שלום רב, אשמח לעזרתכם בהבנה של ממצאים שהתגלו בבדיקת US.
    אני בשבוע 14 להריוני, לפני יומיים התעוררתי עם דימום חום כהה בעיקר בניגוב, ולפני זה כאבה לי הבטן(לא משהו חריג)
    הלכתי לרופא ובבדיקות במיון נמצא כי יש לי המטומה בגודל 15*41 מ"מ מסוג סובכוריונית, הומלץ לי על מנוחה ומעקב רופא בעוד שבוע, כמו כן קבלת זריקות פרוגסטרון אחת לשבוע. שאלותי הן:
    1. איך פתאום נוצרת המטומה, לפני שבועיים בשקיפות עורפית לא ראו דבר
    2. מהי המטומה סובכוריונית, במה שונה מאחרות?
    3. האם המטומה יכולה להיעלם? הדימום פסק , היו רק הפרשות חומות מעטות.
    4. האם יש סכנה למומים לעובר, בעיה באספקת חמצן וכדומה שיכול לפגוע בו
    5. מדוע ממליצים על מנוחה? כיצד עוזרת במקרים כאלה?
    6. האם יש סיכוי להמשך הריון תקין? מדובר בהריון שלישי שלי ושני הריונות ראשוניים תקינים לחלוטין.
    7. האם בדיקות ה US וגנליות לא עלולות להחמיר את המצב?
    תודה רבה לכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המטומה סובכוריונית

הוספת תגובה

• למה לא עונים לי

גילי
    31/10/2012

שלום גילי. קודם כל השתדלי לשאול שאלה אחת שחשובה לך. שאלותייך רבות והתשובות עליהן ארוכות מדיי.
    1. המטומה היא שטף דם ולכן היא תמיד "נוצרת פתאום"
    2. סובכוריונית מציין את מיקומה - בין הרחם לשליה. המיקום תלוי בכלי הדם שדימם. המטומה מסוג זה היא הנפוצה ביותר.
    3. המטומה יכולה להספג אך לוקח זמן רב. חלק מהדם מתפרק ויוצא החוצה בצורת הפרשות חומות וחלק נספג בגוף.
    4. אין סכנה למומים בעובר אך אם ההמטומה פעילה וישנה הפרדות של השליה עלולה להגרם הפרדות קריטת שעלול להוביל ללידה מוקדמת ואף לתמותת עובר במקרים קיצוניים.
    5. מנוחה אינה עוזרת. היא מומלצת בכל מקרה של סיבוך הריוני כעניין שבשיגרה. המנוחה לא תמנע לידה מוקדמת בהרה עם נטייה לכך, לא תמנע רעלת הריון האשה בסיכון ולא תמנע דמם מהשליה במקרה שלך.
    6. מרבית הסיכויים הם להריון תקין...הסיבוכים חלים במיעוט המקרים.
    7. מה הקשר בין בדיקות וגינליות לשטף דם שלייתי? אין כל קשר.
    בהצלחה, שרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני ממתינה לתשובה כבר שבוע ימים....

גילי
    04/11/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המטומה סובכוריונית - תגובה

ד''ר שרון מסלוביץ
    04/11/2012

שלום גילי. קודם כל השתדלי לשאול שאלה אחת שחשובה לך. שאלותייך רבות והתשובות עליהן ארוכות מדיי.
    1. המטומה היא שטף דם ולכן היא תמיד "נוצרת פתאום"
    2. סובכוריונית מציין את מיקומה - בין הרחם לשליה. המיקום תלוי בכלי הדם שדימם. המטומה מסוג זה היא הנפוצה ביותר.
    3. המטומה יכולה להספג אך לוקח זמן רב. חלק מהדם מתפרק ויוצא החוצה בצורת הפרשות חומות וחלק נספג בגוף.
    4. אין סכנה למומים בעובר אך אם ההמטומה פעילה וישנה הפרדות של השליה עלולה להגרם הפרדות קריטת שעלול להוביל ללידה מוקדמת ואף לתמותת עובר במקרים קיצוניים.
    5. מנוחה אינה עוזרת. היא מומלצת בכל מקרה של סיבוך הריוני כעניין שבשיגרה. המנוחה לא תמנע לידה מוקדמת בהרה עם נטייה לכך, לא תמנע רעלת הריון האשה בסיכון ולא תמנע דמם מהשליה במקרה שלך.
    6. מרבית הסיכויים הם להריון תקין...הסיבוכים חלים במיעוט המקרים.
    7. מה הקשר בין בדיקות וגינליות לשטף דם שלייתי? אין כל קשר.
    בהצלחה, שרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המטומה סובכוריונית - ד"ר תדמור

ד''ר עפר תדמור
    04/11/2012

ערב טוב

המטומה סב כוריונית ( אם זה מה שראו) יושבת בין הציפןי הפנימי של השילייה לבין השילייה

לכן נקראת סב כוריונית

לא גורמת לדימום
    לא פוגעת בעובר
    חסרת משמעות קלינית

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המטומה סובכוריונית - ד"ר תדמור - תגובה

ד''ר שרון מסלוביץ
    04/11/2012

דר תדמור - תודה לך על התוספת המלומדת לתשובתי.....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו