אי סמטריה בהריון וציסטות צוואריות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אי סמטריה בהריון וציסטות צוואריות
    אפי
    03/12/2012

שלום,
    יש לי שתי שאלות:
    1. בשקיפות עורפית התגלו 2 ציסטות צוואריות בעובר בגודל 2.3 מ"מ. השקיפות בעורף יצאה נורמלית, אך שלחו אותי לייעוץ גנטי ? האם יש בעיה בהריון ?
    2. אני בשבוע 14+2 והיום בבוקר שכבתי על הגב והייתה לי אי סמטריה בבטן. צד שמאל היה גבוהה וקשה מצד ימין באופן משמעותי. לאחר שקמתי מהמיטה האי סמטריה נעלמה. האם זה נורמלי ?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• וציסטות צוואריות - ד"ר תדמור

ד''ר עפר תדמור
    03/12/2012

הציסטה היא איזור היפואקוגני של 2-4 מ"מ, באזור הקדמי-צידי של צוואר העובר . ציסטות לטרליות בצוואר העובר נוצרות כתוצאה מבעיה בניקוז מערכת הלימפה, בעקבות חסימה חלקית במערכת. הן מופיעות בשבועות 11-13 של ההיריון וברוב הגדול של המקרים נעלמות מעצמן עד שבוע 16. יש להבדילן משקיפות עורפית מוגברת שהיא בחלק האחורי של צוואר העובר, ומציסטות המקיפות את עורף וצוואר העובר והן בעלות מחיצות (septated), שהן תופעה נדירה יותר אשר לה השלכות חמורות יותר להריון.

בתמונה-ציסטה לטרלית בצוואר העובר

תיאור:
    הציסטה היא איזור היפואקוגני 2-4 מ"מ, באיזור הקדמי צידי של צוואר העובר .

בתמונה- ציסטה צווארית ימנית לטרלית 3 מ"מ

שכיחות:
    הממצא נצפה ב2.5% מהעוברים בשבועות 12-14 .

משמעות להיריון:
    הממצא איננו מום בעובר והוא לרוב נעלם עד שבוע 16. אולם נמצא קשר סטטיסטי מסוים בין הממצא לבין בעיות כרומוזומליות. סקירת ספרות מעלה כי מבין כל העוברים בהם מודגמת ציסטה לטרלית, אצל 4.2% נמצא מס' לא תקין של כרומוזומים. כאשר מדובר בעוברים אצלם הציסטה הליטרלית בצואר הינה ממצא יחיד, אצל 1.4% נמצא מס' לא תקין של כרומוזומים, ואילו במקרים בהם נוסף לציסטה הלטרלית בצואר התגלו ממצאים חשודים נוספים בסקירה, אצל 20% נמצא מס' לא תקין של כרומוזומים.

טיפול מומלץ:
    בכל מקרה אנו ממליצים לפנות ליעוץ גנטי,סקירה מורחבת ואקו-לב עובר. בייעוץ הגנטי יתחשבו בנוכחות ממצאים נוספים בסקירה וכן בתוצאות הסקר הביוכימי, ולפיהם יעריכו את הסיכון המשוקלל של העובר. עקרונית כאשר הציסטה הלטרלית מהווה ממצא יחיד , ובעיקר עם הסקר הביוכימי תקין אין הצדקה למי שפיר על מנת לבדוק את הכרומוזומים. כאשר הממצא הציסטי מופיע עם מימצאים נוספים בסקירה או עם שקיפות עורפית מוגברת, אז יש לשקול בדיקת מי השפיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו