מקוניום ובדיקת מי שפיר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מקוניום ובדיקת מי שפיר
    פ
    04/12/2012

שלום רב,
    אני ובן זוגי החלטנו (בלב לא לגמרי שלם מבחינתי) לעשות בדיקת מי שפיר. אחד החששות שלי הוא האם עצם ביצוע הדיקור יכול לגרום למצב של סטרס אצל העובר. ברור לי שלא סביר שהמחט עצמה תפגע בעובר, אך קראתי שבבדיקות נצפה כי העובר מגיב למחט.
    מאחר וקראתי שלעתים במצבי מצוקה העובר עלול להפריש מקוניום (ולאחר מכן לשאוף אותו), רציתי לדעת האם ידוע על מצב בו בדיקת מי שפיר גורמת להפרשת מקוניום.
    תודה רבה,
    פ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מקוניום ובדיקת מי שפיר

הוספת תגובה

• מקוניום ובדיקת מי שפיר - ד"ר תדמור

ד''ר עפר תדמור
    04/12/2012

ערב טוב

בדיקת מי השפיר לא גורמת לעובר להפריש מקוניום

בדיקת מי שפיר לא כל כך מדיאגה

בכל אופן ניתן היום לעשות בדיקת דם DNA עוברי בדם האם, בדיקת דם פשוטה, במקום בדיקת מי השפיר

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת הדם-גם למי שלא בסיכון?

פ
    04/12/2012

שוב שלום,
    תודה רבה על התשובה המרגיעה (אני מניחה שהחלק המדאיג היחיד בבדיקת מי השפיר הוא החרדה שהצלחתי להכניס את עצמי אליה...) :-)
    למיטב הבנתי, לאחר בירור בעניין בדיקת הדם, נאמר לי שהיא נעשית רק לנשים בסיכון לעובר עם תסמונת דאון. אם אני אינני בקבוצת סיכון (לא מבחינת הגיל ולא מבחינת בדיקות ההריון עד כה), האם עדיין ניתן לבצע את הבדיקה? ואם כן, היכן?

מתנצלת על השאלות הלחוצות ומעריכה מאד את התשובות המקצועיות, המהירות והסובלניות!!
    תודה,
    פ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו