מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דימום לא מוסבר בשבוע 21+5מיכל04/12/2012
שלום רב,
אני בהריון תאומים שבוע 21+5 שהיה תקין עד עתה. אתמול בלילה ללא כל סיבה ברורה החל דימום מסיבי כולל קרישי דם גדולים. הרופאה במיון חשבה שמדובר בשליית פתח, כתבה "רחם לא בטונוס" ומדדה צוואר רחם של 33 מ"מ. אושפזתי למשך הלילה וקיבלתי זריקת פרוגסטרון. במשך הלילה הדימום פסק ובבוקר עשה לי אולטרסאונד רופא מומחה שאמר שאין שליית פתח והכל נראה תקין. הוא גם מדד צוואר רחם 42מ"מ, תנועתיות של העוברים, מיי שפיר ומחיצה תקינה. נשלחתי הביתה לנוח 3 ימים.
אני בחרדה איומה מאחר ולא הבנתי מה הסיבה לדימום הפתאומי ומרגישה חוסר בטחון גדול.
שאלותי הן:
1. מה יכולות להיות הסיבות לדימום מעין זה ואיך להימנע מדימום נוסף?
2. האם יתכנו שינויים באורך צוואר הרחם (כלומר שיתקצר ויתארך בחזרה?)
3. מה פירוש "רחם לא בטונוס" והאם זה מצב הפיך?
ברור לי שאצטרך להתייעץ עם רופא פנים אל פנים ואכן קבעתי פגישה ליום א' אבל אם ביכולתכם לענות על שאלותי ולו בספקולציה מושכלת אודה לכם מאוד.
החרדה סביב אי הוודאות בלתי נסבלת.
בפעם הקודמת שפניתי לפורום זה בעניין אחר קיבלתי תשובה שהסירה דאגה מליבי ואכן בבדיקת רופא ההערכה שלכם היתה נכונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לא מוסבר בשבוע 21+5 - תגובה
ד``ר אריה לידור05/12/2012שלום לך
כיוון שהברור היה תקין ולא מדובר בשליית פתח או בהפרדות שליה וכן אורך הצוואר תקין ( יכול להשתנות בין בודק לבודק ) אין כרגע סיבה לדאגה. יש לעקוב אחר ערכי לחץ דם ולבצע בקורת אולטרהסונד לסקירת השליה וכן לבצע בדיקת פאפ
רחם לא בטונוס- ממצא תקין
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מקרב ליבי
מיכל05/12/2012תודה רבה על התשובה המהירה, המרגיעה והאינפורמטיבית.
כדי שאגיע מוכנה לרופא הנשים- מה הרציונל במקרה כזה לעשות פאפ?
ההריון תוצאת IVF וערכתי בדיקת פאפ לפני הטיפול שהניב הריון זה, האם עדיין יש צורך בכך?
תודה למפרע,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)