דימום לא מוסבר בשבוע 21+5

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דימום לא מוסבר בשבוע 21+5
    מיכל
    04/12/2012

שלום רב,
    אני בהריון תאומים שבוע 21+5 שהיה תקין עד עתה. אתמול בלילה ללא כל סיבה ברורה החל דימום מסיבי כולל קרישי דם גדולים. הרופאה במיון חשבה שמדובר בשליית פתח, כתבה "רחם לא בטונוס" ומדדה צוואר רחם של 33 מ"מ. אושפזתי למשך הלילה וקיבלתי זריקת פרוגסטרון. במשך הלילה הדימום פסק ובבוקר עשה לי אולטרסאונד רופא מומחה שאמר שאין שליית פתח והכל נראה תקין. הוא גם מדד צוואר רחם 42מ"מ, תנועתיות של העוברים, מיי שפיר ומחיצה תקינה. נשלחתי הביתה לנוח 3 ימים.
    אני בחרדה איומה מאחר ולא הבנתי מה הסיבה לדימום הפתאומי ומרגישה חוסר בטחון גדול.
    שאלותי הן:
    1. מה יכולות להיות הסיבות לדימום מעין זה ואיך להימנע מדימום נוסף?
    2. האם יתכנו שינויים באורך צוואר הרחם (כלומר שיתקצר ויתארך בחזרה?)
    3. מה פירוש "רחם לא בטונוס" והאם זה מצב הפיך?
    ברור לי שאצטרך להתייעץ עם רופא פנים אל פנים ואכן קבעתי פגישה ליום א' אבל אם ביכולתכם לענות על שאלותי ולו בספקולציה מושכלת אודה לכם מאוד.
    החרדה סביב אי הוודאות בלתי נסבלת.
    בפעם הקודמת שפניתי לפורום זה בעניין אחר קיבלתי תשובה שהסירה דאגה מליבי ואכן בבדיקת רופא ההערכה שלכם היתה נכונה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דימום לא מוסבר בשבוע 21+5

הוספת תגובה

• דימום לא מוסבר בשבוע 21+5 - תגובה

ד``ר אריה לידור
    05/12/2012

שלום לך
    כיוון שהברור היה תקין ולא מדובר בשליית פתח או בהפרדות שליה וכן אורך הצוואר תקין ( יכול להשתנות בין בודק לבודק ) אין כרגע סיבה לדאגה. יש לעקוב אחר ערכי לחץ דם ולבצע בקורת אולטרהסונד לסקירת השליה וכן לבצע בדיקת פאפ
    רחם לא בטונוס- ממצא תקין
    בהצלחה
    ד"ר אריה לידור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה מקרב ליבי

מיכל
    05/12/2012

תודה רבה על התשובה המהירה, המרגיעה והאינפורמטיבית.
    כדי שאגיע מוכנה לרופא הנשים- מה הרציונל במקרה כזה לעשות פאפ?
    ההריון תוצאת IVF וערכתי בדיקת פאפ לפני הטיפול שהניב הריון זה, האם עדיין יש צורך בכך?

תודה למפרע,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו