מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפלה באמצעות ציטוטקעדי לא רופאה06/03/2008
שלום רב.
ווסת אחרונה היתה לי ב- 11/1/08.
אני בשבוע 7 ו5 ימים, ואתמול עשיתי אולטראסאונד ראשון, כדי לוודא שהכל תקין.
לצערי הרב, ב-4 בדיקות US וגינאלי שערכו לי אתמול, גילו רק שק הריון מאורך עם גבולות לא רגולרים. ללא עובר.
השחלות היו תקינות, ואף נמסר לי כי הביוץ היה משחלה שמאלית שראו כי היא "מסייעת" בהריון.
הרופאה מיד המליצה לי על הפסקת הריון, והתלבטתי בין גרידה לבין טיפול בציטוטק, ולבסוף בחרתי באופציה השניה, ללא התערבות כירורגית.
קיבלתי את הכדורים (2) בשעה 15:00, ובשעה 18:30 בערך החלו להופיע כאבים עזים בבטן תחתונה, ולאחר מכן החל להופיע דימום.
בלילה היו עוד דימומים, אך אני מרגישה מעט יותר טוב, ויש לי כמה שאלות.
לפני כחודשיים בערך, היה לי איחור של יומיים, ועשיתי בדקת דם ורמת הבטא היתה 6 אך לאחר יומיים קיבלתי מחזור. נמסר לי שכנראה היה מדובר בהריון כימי.
1. האם יש קשר בין ההריון הכימי למקרה הנוכחי?
2. מה יכול היה לגרום לאי התפתחות עובר בשק הריון? האם יש משהו שהייתי יכולה לעשות כדי למנוע זאת?
3. יש לי דופק מהיר עם חשד לסינוס טחיקרדיה, האם יש קשר להפלה?
4. אחרי הטיפול בציטוטק - מתי אני אמורה לקבל מחזור שוב? ומתי כדאי לקיים שוב יחסי מין ולנסות שוב להרות?
5. כל פעם שנכנסתי לעשות US התפלאו על כך שבאתי לUS ראשון די מאוחר - שבוע 7/5. האם US ראשון לאחר שיש הריון, צריך לעשות בשבוע 6 ?
אני מתנצלת על השאלות הרבות - אני פשוט מודאגת מעט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד לתשובת הרופא
עדי לא רופאה07/03/2008אני איתך!
הרגשתי בדיוק כמוך לפני כ3 שנים.
ומאז יש לי שני ילדים מתוקים.
אני מבינה את כאבך.... אך עוד תצליחי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי07/03/20081 - אין קשר
2 - כ 20% מן ההריונות מפסיקים להתפתח בשלבים המוקדמים. ברוב הגדול של המקרים - עקב עובר שמראש לא היה תקין, כך שלא ניתן למנוע את ההפלה.
3 - לא
4- מחזור מגיע כ 5-6 שבועות לאחר ההפלה. הביוץ המשוער הוא כ 3-4 שבועות לאחר ההפלה ואז יש לקיים יחסים.
5- US ראשון מבוצע בדר'כ בשבוע 6-7
בהצלחה בהריון הבא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)