אורך צוואר רחם + צירים מוקדמים 30+5

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אורך צוואר רחם + צירים מוקדמים 30+5
    הריונית
    18/12/2012

שלום רב,

אשמח להתייעצות עמכם בנושא מסוים

כמה פרטים עלי: בת 23.5 , הריון ראשון , בריאה בד"כ, שבוע 30+5.

בימים האחרונים אושפזתי בבית חולים- החלו לי התקשויות בבטן + כאבי בטן תחתונה (כמו כאבי מחזור חלשים), חוברתי למוניטור וראו כי ישנה פעילות רחמית (צירים), נבדק אורך צוואר רחם שהגיע בסופו של דבר לאורך של כ20-21 מ"מ (הוא היה באורך של 32 מ"מ)+ דימום קל.

ניתנה לי זריקה להבשלת ריאות + טיפול תרופתי לצורך עצירת הצירים (פרסולאט)

לאחר הטיפול התרופתי צוואר הרחם חזר לאורך של כ33 מ"מ ללא צירים או פעילות רחמית כלשהי במוניטור.

בשחרורי מבית החולים נאמר לי כי צוואר הרחם במראה סגור, אחורי ומחוק 50% וניתנה לי מנוחה לשבוע ימים בלבד שהונחתי שלא להתאמץ או להסתובב הרבה.

כמה שאלות :

1.ידוע לי כי הכדורים לעצירת הצירים (פרסולאט) ניתנים עד שבוע 34 ולאחר מכן מפסיקים אותם - האם לאחר הפסקת הכדורים יש סיכוי שיחזרו הצירים ואלד מוקדם יותר משבוע 40?כלומר אפילו בשבוע 35-36?.

2.מה הסיכוי שאקבל "שמירת הריון" לאור המצב הנוכחי? - הרופאה במיון אמרה שהיא כרגע לא רואה צורך בשמירת הריון ושהרופא נשים שלי יחליט.

3.מזה אומר צוואר רחם מחוק 50%? מה המשמעויות מכך? לידה מוקדמת יותר משבוע 40?

4. אני עדיין חשה בכאבי בטן מאד חלשים בבטן התחתונה בזמן הליכה / עמידה- יתכן וזה מצביע על פעילות רחמית ? או שזה מצביע על הכובד של העובר שנמצא כבר במצב ראש?

אודה לתשובתכם בהקדם האפשרי

תודה על הסבלנות הרבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אורך צוואר רחם ד"ר תדמור

ד''ר עפר תדמור
    19/12/2012

ערב טוב

אם הפסקת הכדורים יתכן ותופיע לידה ברוב המקרים באופן מפתיע לא מופיעה לידה

שמירת הריון מושג פוליטי זה בינך לבין הרופא המטפל לבין ביטוח לאומי. לרוב ביטוח לאומי מאשר, קחי טפסים מביטוח לאומי ולכי לרופא המטפל.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו