מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המוגלובין נמוך בתחילת ההריוןדינה21/12/2012
שלום,
אני בשבוע 7+3 ולפני מספר ימים ביצעתי בדיקת דם שכללה בין היתר ספירת דם. בבדיקה נמצא שההמוגלובין קצת נמוך מדי (11.6 כשגבולות הנורמה הם בין 12-16) וכך גם ההמטוקריט (35.3 כשגבולות הנורמה הם בין 36-46). יש לציין שבשבועות האחרונים אני גמורה מעייפות, ישנה כל הזמן ברמה שלא הכרתי קודם. עד עכשיו ייחסתי את התשישות האינסופית הזו לעצם העובדה שאני בהריון...
מכיוון שרופא הנשים שהפנה אותי לבדיקה נמצא בחו"ל, ולא רציתי לחכות יותר מדי, הלכתי עוד באותו יום לרופא המשפחה שלי. לאחר עיון בתוצאות הבדיקה, רופא המשפחה אמר לי שהמצב הזה איננו מצריך טיפול תרופתי, אלא שאני פשוט חייבת "לאכול טוב יותר". העניין הוא שאני כן אוכלת די בסדר לדעתי... מלחיץ אותי שהוא לא נתן לי שום דבר ואני תוהה אם זה תקין. בינתיים קניתי מעין מולטי-ויטמין לנשים הרות (פרנאטל), שהתחלתי לקחת לפני שלושה ימים במקביל לפולקס 400, שאני לוקחת כבר בערך כשנה וחצי (עשיתי הפסקה של חודש לפני כשלושה חודשים). הרוקח אמר לי שאין בעיה לקחת אותם יחדיו, אבל שהוא לא חושב שזה יעזור יותר מדי, כי זו לא כמות מרוכזת של ברזל.
שאלתי: האם מצב כזה באמת נראה לכם גבולי שאיננו מצריך טיפול תרופתי על פי מרשם, או שיכול לסכן את העובר שלי באיזשהו אופן?
בצירוף עם התשישות והעייפות הגדולה שלי לאחרונה, אני די מודאגת מזה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המוגלובין נמוך בתחילת ההריון - תגובה
ד``ר אריה לידור23/12/2012שלוםלך
את מטופלת כרגע היטב . המשיכי כך והמשיכי במעקב ההמוגלובין
אין לערך המוגלובין זה שייכות ישירה לתחושת העייפות שלך שנובעת בין היתר גם מעצם ההריון עצמו . מציע שתבצעי בדיקת TSH לבדיקת תפקוד בלוטת המגן
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך- המשך
דינה24/12/2012ביצעתי בדיקה של בלוטת התריס לפני כשנה וחצי והיא הייתה תקינה (זאת מכיוון שאחי סובל מתת-תפקוד של בלוטת התריס וחשבתי שעשוי להיות גנטי). האם יש צורך לדעתך לבצע אותה בשנית? האם יכול להופיע תת-תפקוד במהלך החיים גם אם היה תקין בעבר?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)