מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת מי שפירסיון06/01/2013
שלום שמי סיון ואני בת 27, נמצאת בשבוע 18+3, רציתי לדעת האם כדאי לעשות את בדיקת מי השפיר כי אני קצת לחוצה, בבדיקת שקיפות יצא לי נוזל עורפי 1.5 ובבדיקת הדם המשלימה יצא 1:510, ולפי גיל 1:1200, ובחלבון עוברי 1:10000
אני קצת חוששת בגלל התוצאה שיצאנ לי בשקיפות עורפית, אשמח לדעה נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לתגובה
סיון06/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת מי שפיר - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ06/01/2013שלום סיון. התוצאות שלך מצוינות ואינן מעידות על צורך בדיקור. שקיפות עורפית של 1.5ממ היא בסדר גמור. לא ברור לי ממה נובע החשש. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה אבל....
סיון07/01/2013תודה רבה על התגובה אבל החשש נובע מהבדיקת דם של השקיפות עורפית שיצא 1:510, והאמת שהרופא שלי אומר שהכל נתון להחלטתי ואני קצת מפחדת לטעות בבחירה שעלולה לסכן את העובר.
העניין הוא האם אפשר להרגיש בטוחים עם הבדיקות האלו אפילו שהם סטאטיסטיות?
כעיקרון זה הריון נורמלי בלי דימומים, את העובר אני מרגישה כבר משבוע 14 משתולל שם וגם הסקירה יצאה בסדר חוץ מהעובדה שהעובר קצת גדול..הבטן יצאה תואמת לשבוע יותר מאוחר(במקום 17 אז 18)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה אבל.... - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ07/01/2013שלום סיון. ראשית לתסמונת דאון אין קשר לתנועות שאת חשה או לגודל והתפתחות העובר. שנית: 1:510 זהו סיכון סטטיסטי נמוך , גם על פי הגדרת משרד הבריאות. שלישית, בוודאי שאין 100% בבדיקות סקר. השאלה היא : האם אנו נבצע בדיקת אבחנתית פולשנית בכל מצב שהוא כי לא ניתן לשלול תסמונת דאון בבדיקות הסקר. אם כך הם פני הדברים- זה מייתר את הצורך בבדיקות סקר. נלך ישר לדיקור! אני אינני סבור שכך צריך להיות. אם ביצעת בדיקת סקר והיא תקינה - יש להתייחס אליה כאל בדיקת תקינה ולנהוג בהתאם. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה עזרת לי מאוד
סיון07/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת DNA
סיון09/01/2013לאחר התלבטות אני באמת אוותר על מי השפיר, אך לאחר שעיינתי קצת בהודעות מהפורום ראיתי שיש בדיקת DNA שיכולה לתת את אותה התוצאה? זו הבדיקת דם של השקיפות עורפית? אם לא איזו מין בדיקה זו והאם התוצאה היא מדוייקת כמו במי שפיר? איפה מבצעים אותה? ובאיזה שבוע צריך לעשות אותה? אשמח לתגובה:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת DNA - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור13/01/2013ערב טוב
בדיקת DNA חופשי עוברי מבוצעת בשבוע 12 בדם של האמא
פשוט לוקחים בדיקת דם של האמא מהיד.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת DNA - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור15/01/2013בוקר טוב המשך
בדיקת הדם של DNA היא לא בדיקת הדם של השקיפות
אם עושים אותה לא עושים את בדיקת הדם של השקיפות כי זה מיותר
עושים בשבוע 12 עד 22
הביצוע בחברות פרטיות
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)