מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בלחץ!!!!רונוש11/02/2013
שלום,
בת29.8 בהריון עם לאחר החזרת עובר מוקפא.
תאריך וסת אחרון 18/11/2012 וההחזרה בוצעה ב 2/12/2012.מדובר בהריון שני (עובר אחד) בהריון הראשון תאומים והכל היה תקין (כיום בני 3 מדהימים)
היום עשיתי שקיפות עורפית ולהלן הנתונים:
CRL 67.4 גיל ההריון לפי וסת: 12.1 גיל ההריון לפי CRL 13.2 עצם האף הודגמה.
השקיפות יצאה 2.7 מ"מ( פעם אחת יצא 2.1, 2.4 2.3 ושלוש פעמים 2.7 מ"מ).
אני בלחץ אטומי!!! הרופא אמר שעל פי משרד הבריאות הבדיקה תקינה:
סיכון לפי גיל האם: 1:891 ומתוקנן לפי השקיפות: 1:464
ובנוסף אמר שאין סיבה לדאגה כי ייתכן ומאחר והעובר גדו ל בשבוע מהתאריך וסת אחרון אז אולי לכן יצא מעט גבוה אך בכל זאת לא ציפה ךתוצאה כזו בגילי ולכן הציע לעשות תבחין משוקלל.
מה אתם אומרים? יש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תענו בבקש ה
רונוש12/02/2013...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלחץ!!!! - תגובה
ד``ר אריה לידור12/02/2013שלום לך
תוצאת השקיפות תקינה . כמו כן אינך בסיכון מוגבר הן לפי השקיפות והן לפי גילך. רצוי לחזור על בדיקה זו בעוד שבועיים שוב וכן לבצע HCG וPAPPA ובהמשך תבחין משולש
בהצלחה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
ליר12/02/2013התכונת לחזור על השקיפות? ובבדיקות שצייהת אתה מתכוון לחלבון עוברי? שמבצעים בסמוך לשקיפות ובשבוע 16?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת - תגובה
ד``ר אריה לידור12/02/2013שלום לך
בדיקת HCG וPAPPA המבוצעות סמוך לשקיפות וכן חלבון עוברי בשבוע ה 17
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאציין שגם
ליר12/02/2013הוא ראה עמם אפ וזה חשוב נכון? ראה אונה ימנית ושמאלית במוח לב ידיים רגליים טסהכ נראה לט עטבר תקין. אם היה משהו קריטי היה שולח אותי כבר אתמול לבדיקות נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון
רונוש15/02/2013שלום ד"ר, לצערי לא כ"כ הצלחתי להירגע והלכתי לשקיפות נוספת היום (שבוע 12+5) כאשר הקודמת הייתה ב 12+1. היום יצא 3 מ"מ והסיכון עלה מ 1:464 ל 1:327 כך שהרופא אמר שאני זכאית למי שפיר (מה שאני הכי לא רוצה). אבל שוב עשה לי שיחת הרגעה כמו הרופא הקודם ולהלן דבריו: המשמעות של התוצא היא שישי סיכוי של 0.3% שהעובר עם תסמונת דאון או מום. אין מה למהר ולעשות מי שפיר או סיסי שיליה אלא לאחר הסקירה והתביחין המרובע. בנוסף אמר שאם רואים עצם אף כמו שהודגם אצלי הסיכוי לתסמונת דאון יורד משמעותית. בנוסף עשה מיני סקירה על העובר וראה ידיים רגליים (עם חמש אצבעות ב"ה) אונה ימנית ושמאלית במוח, לב פועם ב"ה, עובר פעיל (זז הרבה) סה"כ לא ראה משהו חריג לדבריו שמצריך סיבה לדאגה. שאלותיי: 1. מה דעתך על מה שאמר? 2. האם כדאי לבקש את התוצאה המוקדמת של החלבון העוברי שמנבאת רק 80% (בגלל הלחץ שלי קשה לי לחכות עד שבוע 17 :-( 3.אם היה משהו לא תקין כבר היה מפנה אותי בדחיפות למי שפיר או סיסי שיליה נכון? סליחה על הנודניקית ושבת שלום!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תענו
ליר17/02/2013היום תשובת הדם הראשונה של החלבון העוברי יצא 1 ל 310 אני לא מפסיקה לבכות. היועצת הגנטית אמרה שהחל מאפריל מי שפיר יהיה בסיכון של 1 ל 250 כך שאין מה לדאוג. מה אתה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)