חלבון עוברי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חלבון עוברי
    רחלי
    04/04/2013

ד"ר יקר שלום, אני כעת בשבוע 19 ביצעתי שקיפות עורפית, והשקיפות יצאה 0.7 ממ והסיכון לפי הגיל והשקיפות היה 1:8169 ולאחר בדיקת הסקר הראשון התשובה הייתה 1
    :10000 גם לתסמונת דאון וגם לטריזומיה 18. לאחר מכן ביצעתי סקירה מוקדמת שהייתה תקינה, והיום קיבלתי את התוצאה של החלבון עוברי והתוצאה הייתה:
    חלבון עוברי AFP ריכוז של 73.5 ערכי היחוס הם 0.20-1.99 והתוצאה שלי הייתה 2.01. ובהערות של הבדיקה נרשם "סיכון מעט מוגבר למום פתוח במערכת העצבים".
    האם עלי להילחץ? כי לפי איך שאני רואה זה ממש גבולי? מה עלי לעשות? יודגש כי הרופא שלי אמר שהוא לא מחשיב את זה כחריגה וכי בזמן של הסקירה המאוחרת עלי להגיד זאת לרופא והוא יבדוק אבל עלי להתייחס לבדיקות כתקינות ושחריגה נחשבת למספר 3-5. אם נכון הדבר? האם אני יכולה להיות רגועה?? ושאלה נוספת האם בסקירה הראשונה שבה נרשם שהכל תקין יש עדיין סיכוי למום פתוח במערכת העצבים? אשמח לקבל תשובה תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חלבון עוברי

הוספת תגובה

• האם בסקירה הראשונה

רחלי
    04/04/2013

היה מום לא היו רואים אותו??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקירה הראשונה - ד"ר תדמור

ד''ר עפר תדמור
    05/04/2013

בוקר טוב

סקירה בוצעה וגינאלית או דרך הבטן ?

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקירה

רחלי
    05/04/2013

הסקירה נערכה דרך הבטן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלבון עוברי - ד"ר תדמור

ד''ר עפר תדמור
    05/04/2013

בוקר טוב

תשובה תקינה אין מקום לדאגה.

הכל תקין

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו