שלום לסגל הרופאים!!!!!!!!!!!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום לסגל הרופאים!!!!!!!!!!!!
    קרן
    16/03/2008

יש לי שאלה שמאוד מטרידה אותי ואשמח לקבל תשובה מהירה וכנה
    אני בהריון בשבוע 16 עם תאומות לפני מספר ימים עשיתי סקירה ראשונה וברוך השם הכל היה תקין חוץ מדבר אחד הרופא אמר לי שלאחת מהן יש חבל טבור אחד עבה שבעצם צריך להיות אחד שמחולק לשניים והוא אמר שצריך לעקוב אחרי זה לראות אם אין בעיות בהמשך ואם לא יהיו בעיות בהמשך אז אין לזה משמעות כמה הסקירה הראשונה יכולה להיות מדוייקת ולגלות מומים חלילה אם יש? והאם יש משהו נוסף שאני יכולה לדעת ? או משהו שיכול להרגיע אותי?
    תודה מראש.....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום לסגל הרופאים!!!!!!!!!!!!

הוספת תגובה

• טבור

ד``ר איילון לחמן
    17/03/2008

לקרן שלום.
    הציטוט מדברי הרופא שלך לא ברור.בהריון תאומים,לכל עובר יש חבל הטבור שלו ולא אחד שמתחלק לשניים.האם התכוון לומר שבמקום שני עורקים בחבל הטבור,יש רק אחד?.זהו דבר שאכן דורש מעקב אחרי ההתפתחות.יש סיכוי למעט יותר מומים.אבל ברוב המקרים אין כל השלכות.מדגיש ברוב המקרים אין כל השלכות. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר איילון לחמן

קרן
    17/03/2008

כן זאת הכוונה שבמקום שני עורקים יש לאחת מהן חבל טבור אחד עבה ולשנייה יש חבל טבור שמחולק ל2 עורקים
    אז איך אני יכולה להיות רגועה יותר? עד מתי יכולים עוד חלילה למצוא מומים ? השאלה שלי היא כשהרופא עשה לי את הסקירה הוא בדק במיוחד את הלב כמה פעמים ואמר שהוא לא מוצא כלום יש מצב שזה עוד יכול להתפתח? איזה מומים לרוב התופעה הזאת יכולה לגרום? ומה הסיכוי לכאן או לכאן? ד"ר אם יש משהו נוסף שאתה יכול לידע אותי אז בבקשה כי אני מאוד מודאגת ומפחדת,
    תודה מראש .........

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר בבקשה אני בלחץ

קרן
    17/03/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר?????????

קרן
    20/03/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    21/03/2008

בחבל טבור רגיל יש סה'כ 3 כלי דם : 2 עורקים ווריד אחד.
    ממצא של עורק יחיד בחבל הטבור (סה'כ 2 כלי דם) מתגלה אצל אחת מכל 100-200 נשים להן יש עובר בריא. בזמן הריון מרובה עוברים, הסיכוי למצוא עורק טבורי בודד עולה פי שלוש או ארבע.
    המשמעות של עורק יחיד בחבל הטבור
    לעורק טבורי בודד עצמו אין כל משמעות!
    עורק טבורי בודד איננו אומר כי העובר סובל ממום או בעיה כלשהי!
    עורק טבורי בודד אינו קשור לתפקוד העובר, והוא לא יפגע בתפקוד הלב, המוח או כל מערכת אחרת!
    מחקרים הראו כי ב-20% מהעוברים בהם התגלה עורק טבורי בודד נמצאו גם בעיות נוספות (שברובן הגדול ניתנות להדגמה בסקירת מערכות).
    במידה והממצא של של 2 כלי דם היה הממצא היחידי רצוי לבצע גם אקו לב עובר כדי לוודא שאין מומי לב קטנים שלא התגלו בסקירה, ואם האקו תקין אין צורך בבדיקות נוספות פרט למעקב גדילה של העובר (לעיתים עוברים אלו נולדים במשקל קטן לגיל הריון)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר יורם גלעדי

קרן
    23/03/2008

תודה על תשובתך המהירה והמוסברת אני פשוט לא מפסיקה לחשוב על זה מאז הסקירה הראשונה שהרופא עשה לי זה ממש מטריד אותי אבל אני מקווה שבע"ה הכל יהיה בסדר
    ותודה שוב
    קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה דומה

דני
    21/06/2009

היי קרן,

רציתי לדעת איך התפתח הסיפור שהיה לך? אצלנו יש מצב דומה.

תודה ומקווה שלא היה שום דבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו