בדעקת סקר ביוכימית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדעקת סקר ביוכימית
    טלי
    10/04/2013

שלום,
    היום ביצעתי בבי"ח בדיקת שקיפות עורפית ואת בדיקת הדם הנלווית לה.
    רופא הנשים שלי הפנה אותי לסקר ביוכימי במעבדות זר,האם זו אותה בדיקה?
    אודה לתשובה מהירה בבקשה מכיוון שנקבע לי תור למחר לביצוע הסקר
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדעקת סקר ביוכימית

הוספת תגובה

• בדעקת סקר ביוכימית - תגובה

ד``ר מאיר פומרנץ
    11/04/2013

כן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבדות זר חשובות לשליש השני

ר
    11/04/2013

הרופא צודק בכך שזו אותה בדיקה, אך מבחינה ביורוקרטית חשוב שתדעי - בשליש השני יש אפשרות לעשות בדיקת סקר נוספת (מה שמכונה התבחין המשולש או התבחין המרובע). השקלול של הסקר הביוכימי של השליש הראשון + התבחין המרובע נותנים רמת דיוק של מעל 92% לגבי הסיכוי למומים בעובר.
    הבעיה היא שאת השקלול אפשר לעשות רק במעבדות פרטיות (מעבדות זר) וכך גם את התבחין המרובע (המעבדות של קופות החולים עושות רק את התבחין המשולש).
    לכן, אם את לא מתכננת לעשות מי שפיר, חשוב שכן תחזרי על הבדיקה גם במעבדות זר כדי לשמור לך את האופציה לשקלול ולתבחין מרובע בשליש השני (לי אף אחד לא אמר את זה ופספסתי את ההזדמנות ולכן בין היתר עשיתי בדיקת מי שפיר...).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו