העמסת סוכר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• העמסת סוכר
    ענת
    12/04/2013

שלום
    אני בשבוע 26
    עשיתי העמסת סוכר 50 והתוצאה יצאה מעל הטווח - 153

האם בהכרח יש צורך לעשות העמסה של 100 או שאפשר להסתפק בדיאטה מאוזנת של סוכרים ומעקב אחר גדילת העובר אצל הרופא?

חוץ מזה אם יצאה תוצאה של 153 שזה יחסית קרוב לטווח, מה הסיכוי שהבדיקה של ה 100 תהיה לא תקינה???

בקושי הצלחתי לשתות את הכוס הקטנה ואין לי מושג איך אעבור העמסה של 100, ועוד עם 4 דקירות ללקיחת דם. אני ממש חרדה מהבדיקה.

לא יותר פשוט להתחיל בדיאטה בלי הבדיקה???

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    העמסת סוכר

הוספת תגובה

• שכחתי לציין

ענת
    12/04/2013

אני בת 30, הריון שני

לפני ההריון וגם בהריון הקודם לא היה לי סכרת

בסקירה השנייה - כמות מי השפיר תקינה וגודל עובר תקין.

אז אפשר לוותר על הבדיקה??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העמסת סוכר - תגובה

ד''ר שרון מסלוביץ
    14/04/2013

שלום ענת. כמו יולדות ורופאים רבים - את מתבלבלת. ההעמסה של 50 גר' אינה מאבחנת סכרת אלא מרמזת לנו למי כדאי לבצע את הבדיקה האבחנתית של 100 גר'. ברוב הנשים עם ערך של 150 נשלול סכרת בבדיקת ההעמסה הגדולה. לגבי החרדה מהבדיקה, הנה טיפ קטן: גשי לבדיקה עם חצי לימון, כמה עלי נענע ו 4-5 קוביות קרח. ערבבי ושתי - מקל מאד וחלק טוענות שאפילו - טעים! בהצלחה, שרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות של העמסה 100

ענת
    15/04/2013

שלום

עשיתי את העמסה 100 ואלו התוצאות
    בזמן 0 - 80
    בזמן 60 - 186
    בזמן 120 - 156
    בזמן 180 - 43

ממה שקראתי התוצאות בזמן 60 ו 120 עוברות את גבול הנורמה אבל מאוד קרובות אליו.
    האם התוצאות מעידות על סכרת?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות של העמסה 100 - תגובה

ד''ר שרון מסלוביץ
    15/04/2013

שלום חלי. אכן מדובר בסכרת הריונית המצדיקה דיאטה ומדידות סוכר ומעקב הריון בסיכון. בהצלחה, שרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו