מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- העמסת סוכרענת12/04/2013
שלום
אני בשבוע 26
עשיתי העמסת סוכר 50 והתוצאה יצאה מעל הטווח - 153
האם בהכרח יש צורך לעשות העמסה של 100 או שאפשר להסתפק בדיאטה מאוזנת של סוכרים ומעקב אחר גדילת העובר אצל הרופא?
חוץ מזה אם יצאה תוצאה של 153 שזה יחסית קרוב לטווח, מה הסיכוי שהבדיקה של ה 100 תהיה לא תקינה???
בקושי הצלחתי לשתות את הכוס הקטנה ואין לי מושג איך אעבור העמסה של 100, ועוד עם 4 דקירות ללקיחת דם. אני ממש חרדה מהבדיקה.
לא יותר פשוט להתחיל בדיאטה בלי הבדיקה???
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
ענת12/04/2013אני בת 30, הריון שני
לפני ההריון וגם בהריון הקודם לא היה לי סכרת
בסקירה השנייה - כמות מי השפיר תקינה וגודל עובר תקין.
אז אפשר לוותר על הבדיקה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעמסת סוכר - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ14/04/2013שלום ענת. כמו יולדות ורופאים רבים - את מתבלבלת. ההעמסה של 50 גר' אינה מאבחנת סכרת אלא מרמזת לנו למי כדאי לבצע את הבדיקה האבחנתית של 100 גר'. ברוב הנשים עם ערך של 150 נשלול סכרת בבדיקת ההעמסה הגדולה. לגבי החרדה מהבדיקה, הנה טיפ קטן: גשי לבדיקה עם חצי לימון, כמה עלי נענע ו 4-5 קוביות קרח. ערבבי ושתי - מקל מאד וחלק טוענות שאפילו - טעים! בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות של העמסה 100
ענת15/04/2013שלום
עשיתי את העמסה 100 ואלו התוצאות
בזמן 0 - 80
בזמן 60 - 186
בזמן 120 - 156
בזמן 180 - 43
ממה שקראתי התוצאות בזמן 60 ו 120 עוברות את גבול הנורמה אבל מאוד קרובות אליו.
האם התוצאות מעידות על סכרת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות של העמסה 100 - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ15/04/2013שלום חלי. אכן מדובר בסכרת הריונית המצדיקה דיאטה ומדידות סוכר ומעקב הריון בסיכון. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)