כאבים בבטן ובראש בשבוע 12

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בבטן ובראש בשבוע 12
    הודיה
    14/04/2013

שלום,

היום נכנסתי לשבוע 12, ביום חמישי עשיתי שקיפות עורפית והכל היה בסדר.
    ביום שישי, קמתי עם בחילות נוראיות וכאבי בטן חזקים מאד, מן כאבים כאלו, כאילו הבטן שלי נפוחה מאד, נראתה כאילו חודש חמישי. וגם היו לי כאבי ראש רציניים , כמו מיגרנות.

ביום חמישי לקחתי פעם ראשונה בהריון, כדור פרנטל בבוקר ובערב כדור פוריק הריון.
    יכול להיות שהכאבים שהיו לי היו מהכדורים ??
    או שקרה משהו לעובר ?
    אני ממש בלחץ כי לפני 5 חודשים הפלתי בשבוע 9 לאחר שלעובר לא היה דופק.

האם אני צריכה ללכת להבדק?

ביום שישי ושבת לא לקחתי את הכדורים ואני מרגישה יותר טוב. אבל ביום שישי המצב היה ממש מחריד, ממש כאבים, כאילו לא יכולתי לקום מהמיטה. יש סיבה לדאגה לעובר ???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בבטן ובראש בשבוע 12

הוספת תגובה

• כאבים בבטן ובראש בשבוע 12 - תגובה

ד''ר שרון מסלוביץ
    14/04/2013

שלום הודיה. אני מבין את החרדה בה את נמצאת אבל אין כל קשר בין מצב העובר לבין תלונותייך שנשמעים בדיוק כפי שציינת - כמיגרנה. כדורי ברזל או מולטיויטמינים אינם גורמים לסימפטומים שציינת. טפלי בכאב הראש משככי כאבים כאקמול או אופטלגין. בהצלחה, שרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום דוקטור.

גילי
    14/04/2013

שלום דוקטור.

לא נראה לי שאפשר להגיד בודאות שכדור מולטי ויטמין לא יכול לגרום למיגרנה. אי אפשר לדעת, הרי יש בו כ"כ הרבה חומרים, כולל משמרים, וצבעי מאכל, וכל גוף יכול להגיב אחרת ...
    במקרה שלי - הם גרמו לכאב ראש יומיומי (פרנטל של אלטמן), וכשהפסקתי אותם, ממש במקרה, הפלא ופלא, נעלמו. ורק אחרי כמה ימים עשיתי "אחד ועוד אחד".

אבל גם את זה אי אפשר להגיד בודאות, במאה אחוז ... כי רפואה זה לא מדע מדויק, כפי שאתה יודע :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום דוקטור. - תגובה

ד''ר שרון מסלוביץ
    14/04/2013

שלום לכולן.
    קודם כל - אין כל כך הרבה חומרים במולטיויטמינים...כל המרכיבים מפורטים על גבי החפיסה והם אינם ידועים כמעוררי מיגרנות. שנית, כאבי ראש הם דבר כל כך נפוץ עם המון גורמים ותמיד אפשר לייחס אותם ל"משהו". את צודקת בכך שאי אפשר לשלול בודאות שהם אינם הגורמים אבל ברפואה אנו בדר"כ מייעצים לפי הסבירות. הערה חשובה נוספת: מולטיויטמינים בהריון אינן נחוצים כלל וניתן להפסיקם ללא כל חשש!
    בהצלחה, ותודה על ההערות, שרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך! על הידע, ההתייחסות והמענה!

גילי
    14/04/2013

מעריכה זאת מאוד !

אתם הרופאים עוזרים לנו כאן הנשים ההריוניות בצורה שאין לתאר!!!

תודה תודה תודה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לכולם

הודיה
    15/04/2013

הייתי באותו יום בבדיקה במיון, כי הייתי חייבת שרופא יראה את העובר כדי להיות רגועה,
    אז ברוך ה' - לעובר שלום.
    באמת הפסקתי לקחת את הכדורים וברוך ה', אני מרגישה טוב.
    אז כנראה שכל התופעות היו באמת מהכדורים...
    אני אחפש איזה ברזל עדין, כי אני מאד אנמית...

תודה על התמיכה והעזרה.ובהצלחה לכולנו עם ההריונות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי! חשוב!

גילי
    14/04/2013

אני עכשיו אמנם בשבוע 30, אבל גם אני בתחילת ההריון נטלתי פרנטל של אלטמן כמה שבועות, וכל אותו זמן ס ב ל ת י מכאבי ראש!!!! התחרפנתי מזה! אך עדיין לא קישרתי ... ואז "יצא" במקרה שיומיים לא נטלתי ... לא זוכרת למה ... אולי משהו בתת מודע :) ... ופתאום ראיתי שאין לי כאבי ראש!!! אז הפסקתי איתם! ומאז אין לי כאבי ראש! תנסי להפסיק. קחי ברזל בנפרד - אם צריכה. אני לוקחת של קופ"ח כללית - "דרך חיים- "ברזל עדין".
    אגב - הייתה לי קופסא חדשה של פרנטל, התקשרתי אליהם, אל אלטמן, והם איפשרו לי להחזיר אליהם ולקבל חזרה את הכסף ...
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו