מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריון עודףהדר15/04/2013
שלום,
אני נמצאת בשבוע 41 +3,
הריון 2, לידה 2.
לידה קודמת הסתיימה בוואקום, לאחר הרבה שעות בהן הפתיחה התקדמה באיטיות
וכל הזמן היו האטות בדופק התינוק.
בלידה נוצר לתינוק שבר בעצם הבריח (קלוויקולה), במשקל 3.4 ק"ג.
כעת, בסוף ההריון השני, שבוע 41+3, אין עדיין צירים, פתיחה 2,
צוואר אחורי - אין מחיקה כלל, ונאמר לי שהראש גבוה ולא נמצא באגן., כמו"כ התינוק יותר גדול, כ-3.6 ק"ג.
האם ייתכן שהאגן שלי צר ולכן נשברה לתינוק העצם? אם יווצר מצב של צורך בוואקום, האם עדיף קיסרי?
האם כעת כדאי ללכת מראש על קיסרי כדי לא להגיע לקיסרי חירום??וגם לאור העובדה שהתינוק טרם התבסס באגן.
תודה רבה !!!
הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון עודף - תגובה
ד``ר איילון לחמן15/04/2013שלום.
אכן יש לחשוב ברצינות על ניתוח קיסרי,עקב השבר בעצם הבריח של התינוק. האם התיעצת עם רופאך בנושא?,או בבה"ח בו את מתכוונת ללדת?.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר איילון לחמן- המשך
הדר15/04/2013שלום,
תודה רבה על התשובה..
התייעצתי טלפונית עם רופא הנשים שלי במהלך ההריון,
והוא אמר שעדיף ניתוח מוואקום.- כלומר אם במהלך הלידה יראו שיש צורך בוואקום- אז לעבור לניתוח.
השאלה האם זה לא יותר מסוכן לבצע קיסרי חירום? האם עדיף לנתח מראש- על אף הסיכונים בו?
יש לציין שאני לא יודעת בוודאות האם האגן שלי צר. יתכן שאולי לא בצעו את הוואקום
בצורה נכונה בלידה הראשונה?
בבי"ח אמרו שאולי העובר עדיין לא באגן, ואולי מזה ניתן להסיק שהאגן צר. האם זה נכון?
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון מתמשך.
ד``ר איילון לחמן16/04/2013להדר שלום.
בהחלט יש צדק בדבריך. עדיף ניתוח מתוכנן על ניתוח חרום.הייתי מתיעץ שוב עם צוות בית החולים בו את מתעדת ללדת ולהציג לפניהם כל הנתונים בעיקר שני הדברים-השבר אצל התינוק בלידה הקודמת וגובה הראש כעת..את יודעת גם שהיום מבצעים גם ניתוחים לבקשת האשה,גם ללא הוראה רפואית ברורה.לסיום, אפשרות נוספת כמובן לבוא להיבדק במרפאתי.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)