club foot

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• club foot
    דנה
    16/04/2013

שלום רב,
    אני נמצאת בשבוע 28 להריון. עד שבוע 23 הייתי בהריון עם תאומים שהסתיים בדילול של אחד העוברים בגלל התפתחות לא תקינה (מבחינת משקל וזרימה).
    כשבועיים לאחר ההפחתה ביצעתי סקירה נוספת שבמהלכה היה נראה שיש לעובר CLUB FOOT, חשוב לי לציין שבמהלך אותה סקירה היו מקרים שהיה נראה שהרגל בסדר מה שיכול להעיד על בעיה תנוחתית אבל כרגע הרופאה מחמירה כדי לא לקחת סיכון. גם בבדיקת אולטרסאונד שנעשתה לי מאז ראו את אותה תופעה. הופנתי לייעוץ גנטי וכמובן ששם המליצו לבצע דיקור מי שפיר לשלול בעיה כרומוזומלית.
    חשוב לי לציין שכמות מי השפיר תקינה (כרגע) ובבדיקת שקיפות עורפית התוצאות היו מצויינות.

בהתייעצות עם הרופאה שלי היא המליצה לי להמתין עם הדיקור עד לשבוע 32 (בערך) כדי שאם תתרחש לידה מוקדמת הסיכון לפגיעה בעובר יירד וכמובן שאולי הממצאים ישתנו.

יש לי כמה דברים שהייתי שמחה לדעת:
    1) משהו נוסף שלא ציינתי, אני קטנת מיימדים (גובה 1.50 מטר) אולי זה קשור למקום שיש לעובר להתפתח?!
    2) האם זה שבמהלך הסקירה ראו את העובר בכמה מצבים עם הרגל זה יכול להעיד על מצב תנוחתי ולהוריד עוד יותר את הסיכוי למשהו כרומוזומלי/גנטי/מוחי?
    3) האם זה שעד שלב כ"כ מאוחר ובשתי סקירות שנעשו עד הסקירה השלישית לא ראו בעיה יכול לשלול בעיה כלשהי מלבד תנוחתית?

אשמח לשמוע חוות דעת נוספת שאולי תהיה קצת מרגיעה
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    club foot

הוספת תגובה

• club foot - תגובה

ד``ר איילון לחמן
    16/04/2013

שלום.
    אני מסכים עם ביצוע בדיקת מי השפיר.בדיקה זו תפתור כל השאלות ולא יהיה ספק. גם נכון שכרגע אין הרבה חששות או דאגות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו