הריון ובלוטת התריס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הריון ובלוטת התריס
    סימה
    20/04/2013

שלום רב
    שמי סימה בת 32 לפני כשלוש שנים התגלה אצלי פעילות יתר בבלוטת התריס מחלת גרייבס לאחר שעברתי 2 הפלות. מאז עברתי טיפול ביוד רדיואקטיבי לאחר שלא הצלחנו לאזן את הבלוטה ( 15 מילקולארי) ישר לאחר היוד התחלתי לקחת אלטרוקסין שגם לא הצליח לאזן אותי אז החלטנו אני והאנדו שלי לנסות בלי כדורים בכלל ואני כבר שנה וחצי ללא כדורים ומאוזנת( לפי האנדו שלי היא אומרת שזה יכול לקרות שהיוד ניתן לי במינון הנכון) נכון להיום בדיקות מלפני חודש וחצי TSH 2.75 מרגישה טוב כעת בהריון בשבוע 8 להריון. שאלתי היא מה עליי לדעת ואיזה בדיקות עלי לבצע במהלך ההריון? האם זה שאני לא מטופלת מהווה סיכון לי או לעובר? ומה הסיכוי שיהיה לי שוב תת או היפר שוב?
    תודה מראש סימה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הריון ובלוטת התריס

הוספת תגובה

• הריון ובלוטת התריס - תגובה

ד''ר שרון מסלוביץ
    21/04/2013

שלום סימה. חלק מהשאלות אמורות להיות מופנות לאנדוקרינולוג שלך....מבחינת ההריון - יש לבדוק את בלוטת התריס העוברית שכן לעיתים נוגדני המחלה חוצים את השליה ותוקפים את הבלוטה העוברית. אם ה TSH מאוזן - אין צורך בטיפול. לגבי האפשרות שתהיי שוב בהיפר או תת פעילות - כנראה שהתשובה היא כן אבל זהו אינו הפורום המתאים. בהצלחה, שרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו