חשש מהריון שלישי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשש מהריון שלישי
    לימי
    17/03/2008

שלום לך ד'ר,
    אני בת 34 אמא לילדה בת שמונה וילד בן חמש ובזמן האחרון מאוד מעסיק אותי המחשבה על הרחבת המשפחה. תודה לה' ההריונות והלידות שלי היו תקינות לחלוטין וטבעיות. אך שוב החשש הגדול הוא שחלילה בהריון השלישי הכל ישתבש לי . ( יש לציין שאני מאוד מאוד היסטרית ופחדנית) הייתי שמחה לדעת שההריון המתוכנן יסתיים בידיוק כמו השניים האחרים אך לצערי אף אחד לא יכול להבטיח לי. שאלתי הכללית היא, האם שלייה ממוקמת בכל הריון באותו המקום ברחם??? מכיון שבשתי ההריונות היתה לי שליה נמוכה. והשאלה השנייה שלי כנ"ל לגבי תחילת הלידה שבשניהם התחילו לי ירידת מים ולאחר מכן צירים האם לצפות שגם בהריון השלישי יהיה אותו הדבר? ושאלה אחרונה בבדיקות הדם שלי אומנם לפני שנתיים ה tsh יצא מעט מעל הנורמה ( כלומר תת פעילות בלוטת התריס ) אך ה t4 ו t3 היותקינים לחלוטין ולפי התיעצות לעקוב כל מספר חודשים. שאלתי היא האם הריון משבש את הליך בלוטת המגן? כי גם זה חלק גדול מההתלבטות שלי. וגם כמובן לגבי בריחת שתן שכבר מהלידות האלה שאני מתאמצת או משתעלת ויש לי שלפוחית מלאה בורח לי מעט.גם פה החשש הגדול שלי שאכן לידה נוספת תיפגע עוד יותר בריצפת האגן. כפי שאתה רואה ד"ר אני מלאת חששות ודאגות בד בבד מאוד מעוניינת בעוד ילד מקסים ומתוק כמו ילדיי האהובים שלי! אשמח אם תאכל לענות על שאלותיי המאוד משפיעים על תהליך הרחבת המשפחה. מודה לך מראש לימי החששנית!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשש מהריון שלישי

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    20/03/2008

1 - מיקום השליה משתנה בדר'כ בכל הריון
    2 - לא ניתן לצפות מראש
    3 - יש לבדוק שוב את תפקודי בלוטת התריס.חשוב שהיא תהיה מאוזנת לקראת הההריון ובמהלכו
    4 - הריון אכן יכול להחמיר בעיות כמו בריחת שתן וצניחת אברי האגן אך זו אינה סיבה לוותר על ילד נוסף. מדובר בבעיות בניתנות לפיתרון אח'כ.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו