ספינה ביפידיה+ רחם מעט מוגדל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ספינה ביפידיה+ רחם מעט מוגדל
    אורטל
    24/04/2013

שלום,
    בבקשה בבקשה -מסרו לי את מירב המידע שאפשר..
    וברור לי שאני צריכה מעקב רופא- אני במעקב..אך עד שאפגש עם רופאה אודה לקבלת הסברים.

בת 24, הריון ראשון , שבוע 6.3.
    לפני כ-5 שנים אובחן אצלי ספינה ביפידיה - לא זוכרת איך הגיעו לזה...
    יש לי בגב כמו צורה של האות S..(מבנה הגב חיצונית).
    אין לי בעיות מוטוריות/התפתחויות/שכליות -בכלל.
    לא סובלת מכאבים מיוחדים...
    עכשיו בהריון הבנתי שיש כנראה בעיה עם העובדה שיש לי את הספינה הזאת )-:

בבדיקות דם- חומצה פולית שלי מעל הטווח (לא זוכרת מספר מדויק אך יש טווח מינימום ומקסימום ואצלי מעל המקסימום מעט).
    התחלתי לנטול חומצה פולית רק שבוע שעבר -->כלומר בערך בשבוע 4-5 להריון.
    B12 בטווח הנורמה, מעל האמצע.

בבדיקת ר.נשים נכתב באבחון: "רחם קמדי מוגדל מעט, לא רגיש, "

שאלותיי:
    1. קראתי שמי שיש לו ספינה ביפידיה סובל המון ואפילו מפיגור ובעיות מוטוריות ועוד- והנה אני כזו ולא סובלת מכלום מהתופעות (ברוך השם). מה זה עלול לומר לגבי העובר שלי?
    מה האפשרויות ומה האחוזים? האם בהכרח מצבי אומר שלעובר שלי תהיה נכות /או שיהיה גם מאובחן ספינה ביפידיה?
    2. מה התיאורים הנ"ל שפרטתי אומרים על מצבי האפשרי? - לפני ביצוע אולטראסאונד מתקדם יותר. כרגע נראה רק שק הריון תוך רחמי ללא הד עוברי.

המון תודה על הסבלנות ועל התשובות !
    אני מושה לכם באמת מכל לבי!
    אורטל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ספינה ביפידיה+ רחם מעט מוגדל - תגובה

ד''ר שרון מסלוביץ
    26/04/2013

שלום אורטל. רגע רגע רגע. לעצור את סוסי החרדות....במרבית המקרים ספינה ביפידה הינה תופעה חסרת משמעות של פגיעה בגוף החוליה ללא קשר לחוט השדרה או לבעיות נוירולוגיות (ספינה ביפידה "סגורה"). אין לכך קשר לסיבוכים מיילדותיים כלשהם מלבד סיכון מעט מוגבר למום דומה בעובר ולשם מניעתו יש ליטול חומצה פולית במינון 5 מ"ג ולבצע סקירת מערכות כמו כל יולדת אחרת. ממצאי בדיקתך הינם אופייניים לשבוע בו את נמצאת כולל העדר שק הריון בשלב כה צעיר. בקיצור, להתרווח ולהרגע ולהנות מהריון תקין וילוד בריא! בהצלחה, שרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה אני ממש צריכה את תשובתכם

הילה
    28/04/2013

האם לא הגעתי לפורום הנכון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו