לחץ והריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחץ והריון
    אני
    29/04/2013

שלום לכם,
    יש לי נטייה להתקפי חרדה כבר שנים, אך אני יודעת לשלוט בהם, למדתי לחיות עימם ובסה"כ הכל בסדר ואני כמעט כבר לא חווה אותם ולרוב אני די אופטימית.
    שנים אני חולמת להיות אימא וסוף סוף שכנעתי את בעלי לנסות, למרות שטרם סיימתי את לימודי התואר השני (אני ממש בסוף) ואני גם עובדת.
    סביב ימי הנסיון הראשון שלנו להרות (בדקתי ביוץ) נכנסתי ללחץ והתקף חרדה של מה יהיה, איך אסתדר ואולי אנחנו עוד לא מוכנים ועברו עלי ימים ממש קשים.
    כעת אני רגועה יותר ושלווה ורוצה שיהיה הריון אך מתגנבות החששות שמא הלחץ הקשה שהייתי בו פגע ביכולת לקיום ההפרייה וההשתרשות ובמידה ולא האם כבר בשלב זה נגרם נזק לעובר מאותו הלחץ.
    אני מניחה שאין תשובה חד משמעית לעניין אך האם גורם הלחץ הוא אכן כה משמעותי, והאם עובר עלול להפגע מלחץ בשלבים כה ראשוניים של ההפרייה...
    המון תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחץ והריון

הוספת תגובה

• לחץ והריון - תגובה

ד``ר איילון לחמן
    29/04/2013

שלום.
    תופעות הלחץ והחרדה לא משפיעות באופן מיוחד על העוברים.אבל העובר דורש אמא שקטה ורגועה.שוה לכן להתיעץ עם רופאים שתחום בריאות הנפש הוא שלהם. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אני
    29/04/2013

תודה רבה על התשובה המהירה והמעודדת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו