מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריון וקרוהןשני13/05/2013
שלום,
בת 36, מזה 8 שנים עם קרוהן, עד כה היו כ-5 התקפים (בסדרי חומרה שונים) כאשר לרב לא לקחתי תרופות באופן סדיר.
לפני כחצי שנה נקלטתי להריון שעמו (ואולי בגללו) החל התקף קל. ההריון הסתיים בהפלה בשבוע 5-6 כשלאחריו ביצעתי קולונוסקופיה שהיתה מספקת ומאז אני מטופלת באופן קבוע ברפאסל 4 ביום.
בימים אלה נמצאת בבוף שבוע 4. אני ברמיסיה מוחלטת, אם כי חשה בנפיחויות מדי פעם, המוכרות לי גם בימים רגילים. אני אוכלת הרבה מוצרי חלב.
האם להמשיך ברפאסל? האם להפחית מינון? האם הריון מאיץ התקף או שאולי מדובר רק בארוע בודד בלבד?
ידוע שהתרופה משתייכת לקבוצה C, ומנגד אני שומעת שהיא בטוחה לגמרי.
היכן אני יכולה להשיג תור דחוף? אפילו באופן פרטי??? עד כה התייעצתי רק עם רופא נשים טלפונית. שבוע הבא צפוי ביקור אצל גסטרו ורופא נשים וא.ס. האם עד אז יש משמעות לכך שלא אבדק ע"י רופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון וקרוהן - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ14/05/2013שלום שני. קודם כל אין צורך להלחץ. אני מטפל בהרות רבות עם קרוהן ולרובן הריון תקין וללא ארועים חריגים. רפסל מותר לשימוש במהלך כל ההריון ללא חשש. לגבי היכן את יכולה להשיג תור - היכן שתרצי...פשוט מתקשרים לרופא וקובעים....אין שום משמעות לבדיקה דחופה על ידי רופא. הוא לא ישנה טיפול ולא ישפיע כהוא זה על מהלך ההריון בשלב זה. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)