שלב הלחיצות בלידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלב הלחיצות בלידה
    ענת
    13/06/2013

שלום

אני בשבוע 35, הריון שני.

בהריון הראשון שלב הלחיצות היה 3 שעות, מאוד ארוך ומתיש. שעתיים מתוך השלוש בכלל לא הרגשתי את צירי הלחץ בגלל האפידורל ולחצתי סתם לפי פקודת המיילדת.

התחלתי ללחוץ רק כי המיילדת אמרה שאני בפתיחה מלאה, היא הנחתה אותי לפי המוניטור מתי יש ציר ואז לחצתי.

כמובן שיצאו לי טחורים אחר כך וגם יצאתי עם תפרים עקב חתך בחיץ שהמיילדת עשתה עם מספריים לקראת הסוף כדי שהתינוק יצא.

לקראת הלידה השנייה אני מאוד מפחדת ששלב הלחיצות יהיה שוב ארוך ויש לי כמה שאלות שאשמח לקבל עליהם תשובה:
    האם באמת צריך להתחיל ללחוץ בפתיחה מלאה?
    האם זה נכון ללחוץ בלי שמרגישים את צירי הלחץ?
    האם היה אפשר באותם הרגעים להוריד קצת את מינון האפידורל כדי שארגיש את הצורך ללחוץ במידה וקיים?
    במידה ואני רוצה אפידורל גם בלידה השנייה, כמה פעמים במהלך הלידה כדאי לקחת ובאיזה שלב של הלידה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלב הלחיצות בלידה

הוספת תגובה

• שלב הלחיצות בלידה - תגובה

ד''ר שרון מסלוביץ
    13/06/2013

שלום נעמה. לא צריך ללחוץ מיד עם הגעה לפתיחה מלאה. אך רצוי מאד שלא לעבור 3 שעות מפתיחה מלאה ללא לידה ולכן לאחר כשעתיים, מתחילים "להלחיץ" ברוב בתי החולים, גם אם אין צירי לחץ או שאינם נמושים. בפירוש אפשר להוריד את מינון האפידורל בשלב זה ואף לסגור אותו. אפידורל פקבלים פעם אחת, משאירים קטטר בגב דרכו מוזלף חומר מאלחש ומעבר לכך ניתן להוסיף חומר אם האלחוש אינו מספק. באופן כללי, סביר מאד ששלב הלחיצות בלידה השנייה יהיה קצר בהרבה. בהצלחה, שרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו