סקירה מורחבת- שניה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סקירה מורחבת- שניה
    שואלת
    23/03/2008

שלום רב,
    אני בת 32, הריון שני, נמצאת בשבוע 19+5 להריון, עד כה הכל תקין.
    אני נמצאת לקראת סקירה מורחבת בשבוע 22 וקצת בחרדה.
    היית מעונינת לדעת מה נבדק בסקירה זו ומהו השוני מהסקירה הראשונה.
    כמו כן, מהו הסיכוי למציאת מום עוברי בסקירה שניה?
    שאלתי נובעת מכך שאמא של חברה של בתי עברה לידה מוקדמת בשבוע 28 לאחר שבשבוע 22 התגלתה בעייה בהתפתחות המוחית של העובר. עד כמה זה שכיח? האם זהו ממצא המאובחן כבר בסקירה הראשונה?

תודה וחג שמח,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סקירה מורחבת- שניה

הוספת תגובה

• בלי לחץ

ד''ר בני שכטר
    23/03/2008

שלום לך
    בסקירה השניה בודקים שוב לראות האם "פוספס" משהו בראשונה או התפתח משהו לא תקין שהיה תקין קודם, ובעיקר לראות מערכות שמתפתחות בשלימותן רק לאחר התקופה שבא מבצעים את הסקירה הראשונה כגון "המוח העוברי".
    אני לא מציע להיות בלחץ ולחיות בחרדה לפני כל בדיקה כזאת. לעזור זה לא עוזר ואי אפשר לעבור היריון בצורה שפויה בגישה כזו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתי

שואלת
    23/03/2008

אני מסכימה ובהחלט עובדת על עצמי בעניין.

ובכל זאת, למרות שא רוצים להיכנס ללחץ, ידיעת המציאות והעובדות הרפואיות עדיין מקלה.
    אשמח אם תתייחס לשאלת השכיחות של מציאת מומים בסקירה שניה בהנחה שבראשונה הכל היה תקין.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו