תוצאות חלבון עוברי - דחוף ביותר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות חלבון עוברי - דחוף ביותר
    איילת
    23/03/2008

גילי 25 ואני שבוע 19+4
    תוצאות חלבון עוברי:
    afp 0.71 MOM
    ריכוז 37.10 ng/ml

hcg 2.41 MOM
    ריכוז 64.60 IU/ml

ue3 1.14 MOM
    ריכוז 5.87 nmol/L
    הסיכון ללידת תינוק עם ת.דאון גיל + בדיקות 1:948
    הסיכון ללידת תינוק עם ת.דאון גיל בלבד 1:1298בס.מוקדמת אובחן PRUV ללא ממצא נוסף,הומלץ לי על ס.מוקדמת ואקו לב עובר בשבוע 20-24.
    שקיפות עורפית תקינה לפי U.S בלבד ללא בדיקת דם.
    רציתי לדעת אם תוצאות החלבון תקינות ,איך מתבצע החישוב ומדוע התשובה של החלבון עוברי כזו נמוכה.
    ובנוסף עם כל התשובות ההתלבטות היא האם לבצע מי שפיר או לא,ומה הסיכונים במידה והחלטתי לא לבצע מי שפיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    23/03/2008

תשובות השקיפות העורפית ובדיקות הדם הנלוות כולל חלבון עוברי נותנות סיכון סטטיסטי להופעת תסמונת דאון כך שלא ניתן לקבל תשובת "תקין" או "לא תקין" אלא להשוות את הסיכון לפי הגיל בלבד לסיכון המתקבל לאחר שקלול הבדיקות הנ'ל.
    הבדיקה האבחנתית היחידה ששוללת ב 100% תסמונת דאון היא בדיקת הכרומוסומים של העובר ע'י בדיקת סיסי שליה או דיקור מי שפיר. לפי הוראות משרד הבריאות מומלצת בדיקת מי שפיר בכל מקרה של סיכון גבוה מ 1:380 . (כמובן שניתן לבצע את הבדיקה גם במקרים אחרים, לפי רצון האשה, שלא בסל השירותים)
    לא מובן לי למה הכוונה ב PRUV - נא לברר עם הרןפא המטפל שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו