ניתוח קיסרי או לידה רגילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח קיסרי או לידה רגילה
    מתלבטת
    08/09/2013

אני בשבוע 35 הריון תאומים לא זהים (שני שקים שתי שליות). במהלך ההריון היתה שלית פתח חלקית אך בסקירה המאוחרת נמסר לי שהשליה עלתה והיא כבר לא פתח. כעת בבדיקת הערכת משקל אחרונה נמסר לי שעדיין ישנה שלית פתח חלקית. הרופא שלי שלח אותי לבדיקה חוזרת אצל רופא מומחה לאולטרה סאונד כדי לבדוק זאת. בבדיקה הזאת היה משהו מוזר- קודם כל הוא ציין את מיקום השליה של העובר הראשון היכן שנמצא העובר השני. שנית הוא אמר שבגלל הגודל ייתכן שרואים את שתי השליות יחד, כך שלא ניתן לדעת כמה השליה האחורית של העובר הראשון רחוק מפתח צוואר הרחם. הרופא שלי אמר לי שמאחר והוא יכול להעריך את מיקום השליה ביחס לפתח הצוואר (אם היא מעל 2 סמ) אז הוא סבור שאולי כדאי ליילד בקיסרי, אך זה נתון לשיקולי. מצד אחד, ההריון כבד לי ורע לי , אני בשמירה מחודש שישי עם התכווצויות, לא זזה הרבה ומרבית הזמן שוכבת. בקושי מטפלת בבת שלי בת ה-3 ופשוט מרגישה נכה. לכן אני כבר מחכה לסיים את ההריון. מאידך, ההתאוששות מהניתוח מפחידה אותי, שכן גם אז התחושה של אי הנוחות, הכאבים ונכות תמשיך, לפחות לעוד מספר שבועות. לכן אני ממש לא יודעת מה לעשות ובאיזה דרך לנהוג. אשמח לחוות דעת ועצה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח קיסרי או לידה רגילה

הוספת תגובה

• ניתוח קיסרי או לידה רגילה - תגובה

ד``ר אריה לידור
    10/09/2013

שלום לך
    כמובן שיש צורך באבחנה מדויקת . שליית פתח או לא ? במקרה שליית פתח יש לנתח . במידה ולא לחכות ללידה עצמונית או להשרות לידה מעבר לשבוע 38 בהנחה שהעובר הראשון במצג ראש

בהצלחה
    ד"ר אריה לידור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו