מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח קיסרי או לידה רגילהמתלבטת08/09/2013
אני בשבוע 35 הריון תאומים לא זהים (שני שקים שתי שליות). במהלך ההריון היתה שלית פתח חלקית אך בסקירה המאוחרת נמסר לי שהשליה עלתה והיא כבר לא פתח. כעת בבדיקת הערכת משקל אחרונה נמסר לי שעדיין ישנה שלית פתח חלקית. הרופא שלי שלח אותי לבדיקה חוזרת אצל רופא מומחה לאולטרה סאונד כדי לבדוק זאת. בבדיקה הזאת היה משהו מוזר- קודם כל הוא ציין את מיקום השליה של העובר הראשון היכן שנמצא העובר השני. שנית הוא אמר שבגלל הגודל ייתכן שרואים את שתי השליות יחד, כך שלא ניתן לדעת כמה השליה האחורית של העובר הראשון רחוק מפתח צוואר הרחם. הרופא שלי אמר לי שמאחר והוא יכול להעריך את מיקום השליה ביחס לפתח הצוואר (אם היא מעל 2 סמ) אז הוא סבור שאולי כדאי ליילד בקיסרי, אך זה נתון לשיקולי. מצד אחד, ההריון כבד לי ורע לי , אני בשמירה מחודש שישי עם התכווצויות, לא זזה הרבה ומרבית הזמן שוכבת. בקושי מטפלת בבת שלי בת ה-3 ופשוט מרגישה נכה. לכן אני כבר מחכה לסיים את ההריון. מאידך, ההתאוששות מהניתוח מפחידה אותי, שכן גם אז התחושה של אי הנוחות, הכאבים ונכות תמשיך, לפחות לעוד מספר שבועות. לכן אני ממש לא יודעת מה לעשות ובאיזה דרך לנהוג. אשמח לחוות דעת ועצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח קיסרי או לידה רגילה - תגובה
ד``ר אריה לידור10/09/2013שלום לך
כמובן שיש צורך באבחנה מדויקת . שליית פתח או לא ? במקרה שליית פתח יש לנתח . במידה ולא לחכות ללידה עצמונית או להשרות לידה מעבר לשבוע 38 בהנחה שהעובר הראשון במצג ראש
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)