מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה בפירוש תוצאות בדיקת העמסת סוכרדנה03/10/2013
שלום.
יש לי שלושה ילדים בריאים ואני בהריון כעת בשבוע 26+4 רופא הנשים שלח אותי לבדיקת העמסת סוכר 100 גר' בגלל שהילדה הבכורה שלי נולדה בשבוע 42 במשקל 3,918 ק"ג
בשני ההריונות אחריה רופאי הנשים הסתפקו בבדיקת סקר של 50 גר' שהייתה תקינה והילדים נולדו 3,500 ק"ג והשני 3,600 ק"ג לא קטנים אבל הבנתי שזה לא חריג.
ביצעתי את הבדיקה ביום שלישי האחרון והיום קיבלתי את התוצאות ויש שם ערך שחורג מהנורמה לכן אני פונה. התוצאות הן:
0 70( 76 )95
60 100( 148 )180
120 100( 106 )155
180 *50 70( )140
האמת היא שאני לא כל כך אוהבת מתוק ומאוד נגעלתי מהבדיקה ומכמויות הסוכר ששתיתי. שאלתי שם את אחת העובדות במעבדה אם מותר לשתות מים והיא אמרה שכן אז שתיתי כוס מים כל 20 דקות אולי ולפני הבדיקה האחרונה שתיתי הרבה יותר כוסות. יכול להיות שזה מה ששינה את התוצאה וגרם לירידה של הסוכר מעבר לנורמה?
האם יש לי חלילה סכרת הריונית? איך מתייחסים לתוצאות הבדיקה שלי, תקין/לא תקין?
קראתי בספר להריון ולידה שרק אם שני ערכים מתוך הארבעה גבוהים מהנורמה זה מעיד על סכרת הריון. האם זה נכון? ומה במקרה שזה נמוך ולא גבוה?
אודה להתייחסות לשאלותיי. אני מודאגת
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור06/10/2013ערב טוב
תוצאות תקינות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשפעת נפילת סוכר על העובר
דנה06/10/2013האם נפילת הסוכר שהיתה לי לאחר שלוש שעות יכולה להשפיע על העובר ולסכן אותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)