עזרה בפירוש תוצאות בדיקת העמסת סוכר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה בפירוש תוצאות בדיקת העמסת סוכר
    דנה
    03/10/2013

שלום.

יש לי שלושה ילדים בריאים ואני בהריון כעת בשבוע 26+4 רופא הנשים שלח אותי לבדיקת העמסת סוכר 100 גר' בגלל שהילדה הבכורה שלי נולדה בשבוע 42 במשקל 3,918 ק"ג
    בשני ההריונות אחריה רופאי הנשים הסתפקו בבדיקת סקר של 50 גר' שהייתה תקינה והילדים נולדו 3,500 ק"ג והשני 3,600 ק"ג לא קטנים אבל הבנתי שזה לא חריג.

ביצעתי את הבדיקה ביום שלישי האחרון והיום קיבלתי את התוצאות ויש שם ערך שחורג מהנורמה לכן אני פונה. התוצאות הן:

0 70( 76 )95
    60 100( 148 )180
    120 100( 106 )155
    180 *50 70( )140

האמת היא שאני לא כל כך אוהבת מתוק ומאוד נגעלתי מהבדיקה ומכמויות הסוכר ששתיתי. שאלתי שם את אחת העובדות במעבדה אם מותר לשתות מים והיא אמרה שכן אז שתיתי כוס מים כל 20 דקות אולי ולפני הבדיקה האחרונה שתיתי הרבה יותר כוסות. יכול להיות שזה מה ששינה את התוצאה וגרם לירידה של הסוכר מעבר לנורמה?
    האם יש לי חלילה סכרת הריונית? איך מתייחסים לתוצאות הבדיקה שלי, תקין/לא תקין?
    קראתי בספר להריון ולידה שרק אם שני ערכים מתוך הארבעה גבוהים מהנורמה זה מעיד על סכרת הריון. האם זה נכון? ומה במקרה שזה נמוך ולא גבוה?

אודה להתייחסות לשאלותיי. אני מודאגת

דנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• העמסת סוכר - ד"ר תדמור

ד''ר עפר תדמור
    06/10/2013

ערב טוב

תוצאות תקינות.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעת נפילת סוכר על העובר

דנה
    06/10/2013

האם נפילת הסוכר שהיתה לי לאחר שלוש שעות יכולה להשפיע על העובר ולסכן אותו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו