מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות דם וחיסונים לפני היריוןיעל10/11/2013
שלום,
אני ובעלי מתכננים להיכנס להיריון. לשם כך, הרופא המטפל הפנה אותי לסדרת בדיקות דם. יש לי מספר שאלות בנושא:
1. בהיותי ילדה, לא חליתי באבעבועות רוח. לפי אתר משרד הבריאות, יש צורך להתחסן למחלה זו לפני היריון. בבדיקת דם שעשיתי, התוצאות הן: VARICELLA ZOSTER IgG - Weakly Positive
VARICELLA ZOSTER IgM - פסול
ידוע לי ש-IgG הכוונה לנוגדנים שמצביעים על חיסון קיים למחלה. מהי המשמעות של Weakly Positive? האם המשמעות היא שאני מחוסנת, או שרמת הנוגדנים נמוכה מדי ואני צריכה לעבור חיסון נגד אבעבועות רוח לפני הכניסה להיריון?
מהי המשמעות של "פסול" בתוצאה של IgM?
2. באתר משרד הבריאות מצוין כי אני צריכה לעבור גם בדיקת דם לראות אם אני מחוסנת לחצבת וחזרת. האם אכן כך? כי הרופא שלי לא נתן לי בדיקות אלו... האם זה הכרחי? האם יש צורך להתחסן לחצבת וחזרת לפני היריון?
3. מהי משמעות תוצאות הבדיקות הבאות:
TOXOPLASMA IgG - Positive >15
TOXOPLASMA IgM - Negative
RUBELLA Ab IgG - Positive
CMV IgM - negative
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם וחיסונים לפני היריון - תגובה
ד``ר אריה לידור10/11/2013שלום לך
רמת חיסון נמוכה לוריצלה . יכולה להתחסן אך להמתין עם ההריון לאחר החיסון.
אין צורך בחיסון לאדמת חזרת או חצבת . מחוסנת לטוקסופלזמה .
פסול משמעו = לא נבדק
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, וכמה שאלות המשך
יעל14/11/20131. אם כן, במקרה של תוצאת weakly postive בבדיקת נוגדנים לאבעבועות רוח, האם *ניתן* להתחסן או היית *ממליץ* להתחסן כנגד אבעבועות רוח?
2. כמה זמן יש להמתין ממועד מתן החיסון נגד אבעבועות עד שניתן להיכנס להיריון?
3. מהי משמעות התוצאות הבאה:
CMV IgG - Negative
CMV IgM - Negative
האם ניתן להתחסן ל-CMV? אם לא, מהם אופני הזהירות הנדרשים?
בתודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
יעל14/11/2013אציין שבנושא חיסון לאבעבועות רוח, בחלק מהמקומות ראיתי שרשום שיש להמתין חודש ממועד קבלת החיסון עד לכניסה להיריון, ובחלק מהמקומות ראיתי שרשום שיש להמתין שלושה חודשים. מהו מועד ההמתנה המומלץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)