מחזור בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחזור בהריון
    ט'
    06/01/2014

שלום לכולם.

מזה חודשיים אני מנסה להיכנס להריון, והמחזור שלי מגיע פחות או יותר כרגיל - כלומר איחור של יום יומיים או הקדמה כזאת, שזה לא דבר נדיר אצלי. בנוסף המחזור שלי מאוד כבד, ויש לי כאבים קשים ובעיות מעיים, אבל גם זה רגיל אצלי, אף שהמחזור הנוכחי מרגיש גרוע מהרגיל - הכאבים חזקים יותר, העייפות קשה יותר (אף כי הדימום לא מסיבי מהרגיל), אני מתקשה לישון ויש לי בחילות, וכדורים נגד כאבים לא משפיעים - ניסיתי גם אדוויל וגם אופטלגין (אני לוקחת בד"כ מינון של 400 מ"ג לפחות כי פחות מזה לא פועל) שלפחות אחת מהן בדרך כלל פועלת. בפעם הראשונה מזה שנים נשארתי בבית במקום ללכת לעבודה בגלל שאני מרגישה רע במיוחד. בכלל בחודש האחרון אני חשה רגישות בשדיים ועייפות מוגברת, ובשבוע האחרון גם בחילות.
    התייעצתי עם אימי, כי זכרתי שהיא סיפרה לי פעם שהיה לה מחזור רגיל במהלך ההריון. היא אישרה: לאורך שני ההריונות שלה, מתחילתם ועד הלידה, היה לה מחזור רגיל עם כאבים רגילים, ולכן היא פספסה את ההריון השני וגילתה רק אצל רופא בחודש רביעי. את הראשון (אותי) היה קשה לפספס, כי הייתה בשמירה מחודש שני ועד הלידה. אני דומה מאוד לאימי מבחינה גופנית - המחזור שלנו זהה באופיו, גובה ממוצע כ-166 ס"מ, ומשקל נמוך (כרגע אני שוקלת כ-47 ק"ג). באופן טבעי הגיוני להניח שהבת תדמה לאימה בכל הקשור בהריון ולידה, כי חלק מהדברים גנטיים, אבל גם ייתכן שלא יהיה כלל דמיון, לא הכל גנטי וחלק מהגנטיקה גם באה מאבא.
    אני כרגע במחזור, ומחזור רגיל אצלי נמשך 7 ימים, כך שיקח לפחות עוד 4 ימים עד שאוכל לבצע בדיקה ביתית. אני קצת דואגת כי ממה שקראתי באינטרנט דימום מסיבי בתחילת הריון עלול גם להצביע על הריון חוץ רחמי, מה שעלול להיות מאוד מסוכן.
    השאלה שלי היא - כמה נדיר זה הריון עם מחזור נורמלי לכל אורכו? והאם יש בכך סיכונים שיש לקחת בחשבון?
    לאימי יש ביוץ יתר - היא מבייצת יותר מביצית אחת בחודש, וזו נשמעת סיבה הגיונית גם למחזור ארוך יותר וגם למחזור רגיל במהלך לידה, אבל לא מצאתי על זה שום מידע באינטרנט. היא גילתה על זה רק אחרי שני ההריונות שלה, וכששאלתי את הגניקולוג שלי אם יש דרך לדעת אם יש לי את אותה תופעה הוא הסתכל עלי כאילו נפלתי מהירח, שזה קצת מוזר כי הוא גם הרופא של אמא.

סליחה על המגילה ותודה מראש לעונים!

(שאלה זהה פורסמה גם בפורום גניקולוגיה ורפואת נשים)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחזור בהריון

הוספת תגובה

• מחזור בהריון - תגובה

ד``ר אריה לידור
    09/01/2014

שלום לך
    ברגע שקיים הריון אין "מחזור" אלא דימום בהריון . בצעי בדיקת ביטא בדם . אם חיובי = דמם בהריון . אם שלילי = וסת
    בהצלחה
    ד"ר אריה לידור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו