שאלה -עיסוי פרינאום וכאב בנרתיק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה -עיסוי פרינאום וכאב בנרתיק
    שירשיר
    11/01/2014

אז ככה
    1. בהתחלה לא ממש הבנתי איך לעשות עיסוי כי אם מדובר רק בעור שנמתח למה כותבים שצריך להכניס את האצבע עד האמצע ולמתוח? מה הקשר של הנרתיק לפרינאום? הפרינאום זה העור החיצוני ...
    בכל אופן עשיתי כמו שמראים ביוטיוב וחוץ מסה שזה היה מאוד לא נעים- אני חושבת שזה גרם לפעילות רחמית כי הרגשתי אחר כך במשך כמה ימים כאבים בבטן התחתונה ובנרתיק
    הפסקתי ועכשיו אני פשוט מורחת חיצונית שהשמן יספג...
    2. מאז שהתחלתי לשעות עיסוי יש לי גרד מזעזע בשפתיים הפנימיות ובפס של הישבן כי השמן נזל גם לשם . קראתי שרק שמן נבט חיטה מעודד פטריות ושמן שקדים לא אמור לגרום לזה , אבל נראה לי שזה גרם לפטריה- הגיוני???
    3. עכשיו לא יודעת אם יש קשר לשמן או סתם זה קורה אבל אם אני עושה מאמץ של לקום מהמיטה או להחליף צד בשינה- שזה הפעלה של שריר הבטן בתכלס- יש לי מין כאב ולחץ בנרתיק... יש מצב שהתקצר צוואר הרחם או משהו כזה???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלה -עיסוי פרינאום וכאב בנרתיק - תגובה

ד``ר אריה לידור
    14/01/2014

שלום לך
    נטען כי עיסוי פרינאום יכול להואיל לריכוכו ובכך להקל על לידה עתידית. אין הוכחות לכך שהוא אכן מועיל ולכן אין כל חובה לבצעו ובמיוחד עם מלווה בתחושות לא נעימות כפי שתארת
    בהצלחה
    ד"ר אריה לידור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו