יציאת בטן בתחילת ההריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יציאת בטן בתחילת ההריון
    שלומית
    23/05/2007

שלום,
    חלפו כחודשים מאז נכנסתי להריון וכבר כמה ימים שהבטן/הרחם יצאה אל מחוץ לאגן. זה לי הריון שני ומבנה גופי הוא רזה. אני בת 40 . בהריון הראשון שהיה לפני 4 שנים, הבטן יצאה בצורה ברורה רק הרבה יותר מאוחר. האם זה תקין ולא מעיד על בעיה כלשהי שהבטן שלי נראית בשלב כה מוקדם כבר עגולה ונפוחה כבחודש חמישי? כמו כן, אני סובלת מצורך תכוף במתן שתן, האם יש קשר בין הדברים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יציאת בטן בתחילת ההריון

הוספת תגובה

• תופעה ידועה

ד''ר בני שכטר
    23/05/2007

שלום שלומית וחג שמח!
    אכן את מתארת משהו שהוא תופעה ידועה ושכיחה.
    מה לעשות הגוף שלנו לא הופך לצעיר ומוצק יותר עם השנים.
    לאחר ההריון הראשון שבו שרירי הבטן היו חזקים, מוצקים ומחוברים במרכזם אחד לשני בצורה טובה, כעת לאחר שההריון הקודם "עשה בהם שמות" הם הרבה יותר רפויים וחלשים.
    לכן בהיריון הנוכחי כבר בשלב מוקדם יותר "הבטן יוצאת", כי דופן הבטן לא מצליחה להחזיק את הלחץ שמופעל עליה ולכן נדחפת החוצה.
    נכון שיש נשים, שלא תראי את זה עליהן. מה לעשות, יש כאלה מעצבנות שאשתי ואחרות מוכנות "להרוג",. אבל מה לעשות זה מה שהטבע החליט ונשאר רק לקנא.
    בנוגע לתכיפות השתן, יתכן כי הלחץ על השלפוחית הוא הגורם, אבל תמיד יש לשלול דלקת בדרכי השתן. לכן, גשי מחר לקופ"ח ובצעי בדיקת שתן לכללית ותרבית.
    המשך חג נעים ושמח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו