מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חומצה פוליתדנה09/02/2014
שלום רב בת 30 בריאה.
מתכננת כניסה להיריון ראשון:)
בבקשה עזרו לי לעשות סדר בבלאגן , אני מבולבלת לחלוטין!!
רוב החברות שלי שבגילי, מתככנות להיכנס להיריון והרופא נשים שלהן נותן להן חומצה פולית "רגילה" עם מרשם של חברת מדיטק או שפשפוט אומרים להן לקנות בסופר פארם 400 מק"ג.
הרופא שלי אמר לי ליטול PRENATAL עם ויטמינים ובטא קרוטן במשך שלושה חודשים לפני כניסה להיריון , שמכיל 1 גרם של חומצה פולית, ויטמינים שונים וכו'.
אני מבולבלת,התייעצתי עם רופא אחר, הוא אמר לקנות בסופרפארם 400 מקג חומצה פולית של כל חברה ,"זה לא משנה", לטענתו.
אני לא יודעת עם מה להתחיל.
האם ה - PRENATAL הוא לא מוגזם מדי?קראתי שעודף בחומצה פולית עלולה לגרום לסרטן והכמות הרצויה היא 400 מקג.
מה אתם יועצים למטופלות שלכם, בהנחה שהן בריאות לחלוטין?
האם ניתן לקחת חומצה פולית עם ויטמין B-12 ביחד?
בבקשה עזרו לי לעשות סדר בבלאגן. תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית - תגובה
ד``ר אריה לידור12/02/2014שלום לך
המומלץ הוא חומצה פולית 400 מק"ג. אפשר לשלב עם B12
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי חומצה פולית:
שרית16/02/2014גם אני הייתי מבולבלת כמוך כי ישנם רופאים שממליצים על המינון של ה400 מק"ג ויש כאלה שממליצים לקחת 1 מ"ג ואפילו יותר. נאמר לי שבפרקי הזמן שאנחנו לוקחות אותם גם מינון יתר (לכאורה או שלא) לא מזיק.
כמו שציינת חומצה פולית שובה מאד אבל גם ויטמינים ומינרלים נוספים כמו ברזל, יוד, B12 ועוד ולכן יש את המולטי ויטמינים שייעודיים לנו לתקופה הזאת.
יש המון סוגים לכל מיני חברות (אני אישית לוקחת את הפריג'נטלי שלקחתי גם בהריון הקודם) ומה שחשוב הוא שתקחי מולטי ויטמין של חברה מוכרת ואמינה עם מוניטין ותוודאי שהיא מכילה את הרכיבים הנדרשים במינונים המומלצים. אם את לא בטוחה, תתייעצי עם הרופא שלך.
שיהיה בשעה טובה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)