מחסור בחלב בזמן ההנקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחסור בחלב בזמן ההנקה
    חגית
    24/05/2007

שלום,
    יש לי תינוק בן חודשיים אשר יונק בלבד מהרגע הראשון.
    בימים האחרונים הוא יונק וכל הזמן רוצה עוד ועוד, אני רואה שיוצא חלב אך נראה לי שהחלב פתאום בכמות קטנה יותר. ויש רגעים שהחזה ממש ריק - על פי ההרגשה שלי במגע בלבד. אני גם שואבת מידיי פעם ולפעמים ממש לא מצליחה לשאוב.
    איך אני יודעת שהתינוק שלי מקבל מספיק אוכל?
    מה עושים כדי להגביר את החלב?
    חשוב לציין שאני דואגת לתזונה נכונה, שתייה מרובה ולא נוגעת במאכלים שגורמים גזים וכו'.
    חשוב לי לטפל בנושא כי הייתי מאוד רוצה להניק לאורך תקופה ארוכה.
    תודה רבה.
    גולשת קבועה - חגית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחסור בחלב בזמן ההנקה

הוספת תגובה

• מחסור בחלב ?

ג'ניס זאוסמר
    24/05/2007

חגית שלום,
    הסמנים או מדדים לקבלת חלב מספקת הם עליה במשקל ,צואה ושתן ושמיעת בליעות. סמנים משניים - תחושה של התרוקנות ותינוק רגוע. ולכן חשוב לדעת שבשלב הזה השדיים לא אמורים להיות מאוד מלאות כמו בהתחלה וזה ממש לא מסמן מיעוט חלב. שאיבה היא גם לא מדד טוב כי מאוד תלוי בסוג המשאבה והנסיון ותכניקת השאיבה. שתייה מרובה ותזונה משפיעים מעט מאוד על כמות ואיכות החלב אבל הנקה על פי רצון התינוק ותפיסה נכונה משפיעים הרבה מאוד.
    אני ממליצה לעקוב אחר משקלו ואם עולה במשקל- עז בסדר.
    קיימות גם תקופות שבהן תינוקות מתנהגים כאילו שהם רעבים מאוד (משברים של גדילה) ומומלץ פשוט להניק הרבה ולפי רצונו עד שזה עובר.
    שוב - כל זה נכון אם התינוק אכן עולה טוב במשקל בטיפת חלב.
    בהצלחה
    ג'ניס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו