מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לד"ר איילון לחמן- דחוף!!!נורית08/04/2008
שלום
ראיתי שענית למישהי על שאלה "האם אולטרסאונד יכול לפגוע בעובר"
כתבת כי ע"פ מחקרים, שימוש מועט לא יכול לפגוע אך שימוש מרובה כן.
אני משתמשת במכשיר דופלר ביתי לשמיעת דופק העובר כל יום כיוון שההריון הקודם שלי פסק בשבוע 14+3 כשהגודל תאם בדיוק את גודל העובר, זה קרה ללא כל התראה.( מתברר שבגלל בעיה בקרשיות של הדם אצלי- היום אני מטופלת ) , לכן בכל פעם שאני שומעת את הדופק אני נושמת לרווחה.
אני בשבוע 17+2 ותשובתך הדאיגה אותי מאוד.
האם הדופלר פועל באותו עיקרון של החזרת קול בדיוק כמו האולטרסאונד?
האם יכול להיות שאני פוגעת בעובר שלי?
אודה לך על תשובתך בהקדם,
נורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רופאה, אבל נראה
שלי08/04/2008שהכוונה היא לאולטראסאונד ואגינלי. קראתי שאין שום בעיה עם דופלר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר איילון לחמן, אשמח לתשובה...
נורית10/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולטרהסאונד
ד``ר איילון לחמן10/04/2008לנורית שלום.
אכן הדופלר עובד בדיוק על גלי קול כמו האולטרהסאונד.כמו שאמרתי יש אכן מאמרים המדברים על אפשרות של נזק לעוברים.לכן לא כדאי להגזים בכלדבר.אני מניח שאת זקוקה מאד לשמוע העובר,אם כי את יודעת שזה שאת שומעת לא יכול למנוע כלבעיה עתידית אצלו ואת בעצם עושה זאת לא למטרות ריפוי לעובר אלא לצרכיך שלך.דבר שהוא מובן.אבל ענין הגבולות תופס גם כאן ומאד אמליץ להשתמש כמה שפחות. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)