מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום לצוות הרופאיםקרן08/04/2008
קודם כל אני רוצה להודות לכם על זה שאתם מקדישים מזמנכים האישי בכדי להרגיע אותנו .
יש לי שאלות:
1. אני בהריון עם תאומות בשבוע 19+1 בשבוע 17 עשיתי חלבון עוברי ואח"כ אמרו לי שזה בכלל לא אפקטיבי בהריון תאומים זה נכון?
2. לפני 3 שנים ילדתי בשבוע 38 הגעתי לבית חולים עם ירידת מים ושם אמרו לי לפי הלחץ דם וחלבון בשתן שיש לי רעלת הריון נתנו לי זירוז וילדתי ברוך השם והכל בסדר. האם העובדה הזאת מעידה על כך שגם ההריון הזה הסתיים ברעלת הריון? מה הסיכויים? מה גורם לרעלת הריון? יש משהו שיכול לעזור למנוע את התופעה הזאת בהריון? זה די מפחיד אותי במיוחד בגלל שזה תאומות.
3. יש לי כאבים מאוד חזקים למטה באיזור הנרתיק במיוחד שאני קמה מישיבה לעמידה או כשאני מרימה רגל מה זה אומר? זה מעיד על משהו?( היה לי את זה גם בהריון הקודם אבל בשלב יותר מאוחר )
תודה על תשובתכם המהירה והמרגיעה
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד''ר בני שכטר09/04/2008שלום קרן
1. אכן פחות אפקטיבי בתאומים
2. יש לך סיכון מוגבר לעומת אחרות כי הייתה פעם אחת רעלת ולכן יכולה גם לחזור, ובנוסף מדובר בהיריון תאומים שמגדיל את הסיכון.
האם ניתן למנוע? למרבה הצער לא. את צריכה להיות במעקב ולקוות שלא יופיע שוב.
3. הלחץ מוגבר והגיע מוקדם יותר כי מדובר בתאומים ולכן במשקל גדול יותר כעת. בכל אופן בשל היותך מוגדת בכהיריון בסיכון, את צריכה להיות במעקב צמוד יותר אחרי צוואר הרחם לראות שאורכו תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר בני שכטר שלום
קרן09/04/2008תודה על המענה המהיר
ברשותך עוד כמה שאלות:
1. למה אתה מתכוון שאתה אומר מעקב צמוד כל כמה זמן בדיקה שיגרתית אצל רופא הנשים?
2. לגבי הרעלת הריון מה הסממנים שלה שאני יכולה להבחין בהם ביום יום שאני בבית?במידה וקיימים?
3. בהריון תאומים באיזה שבוע הכי מוקדם אפשר ללדת מבלי לפגוע בעוברים?אני יודעת שכל לידה מתחת לשבוע 36 זה פג אבל למשל בשבוע 30 לידה יכולה להזיק ? סתם מעניין אותי באיזה שבוע הם פחות או יותר בשלים?
תודה מראש
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך להמשך
ד''ר בני שכטר09/04/2008שלום קרן!
1. כל שבועיים -שלושה, הרופא שלך יגדיר לך מה דעתו
2. סימנים של כאבי ראש, טשטוש ראיה, כאבים בבטן העליונה, בצקות קשות (פחות אופייני) ומעקב לחץ דם.
3. כל תינוק שנולד לפני שבוע 37 נחשב כפג. אבל אנו יודעים כי מעבר לשבוע 34 העוברים כבר בשלים מבחינה ריאתית ולכן הסיכוי לסיבוכי נשימה או סיבוכים אחרים קטן משמעותית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)