מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הנקה וכעבי שינייםאלה25/05/2007
שלום רב!
בני בן כמעט חודשיים. הנקה מלאה. עד היום תינוק אכל בתדירות גבוהה
וזמנים יחסים ארוכים. לאחרונה הוא הפסיק לאכול בתדירות גבוה וזמני אכלה קצרים
(כ- 3-5 דקות כל צד). השאלה הראשונה שלי למה זה קשור? האם זה בסדר. אני קצת דואגת
למצב החלב מסיבה ובלילה הוא התחיל לאכול רק פעם אחת בלילה עם הפסקות של כ4-5 שעות ושדיים מתמלאות מאוד, אותו דבר קורה בבוקר באכלה ראשונה. מפחדת שחלב "ישרף" ובעצם יפסיק להווצר. קרובים אומרים שלדעתם התינוק לא אוהב חלב שלי ואולי יעדיף בקבוק אם אני אציא לו. כמובן שמבחינתי זאת לא המטרה. אשמח לעזרתכם. במקרה הנ"ל האם כדאי לעשות שאיפות?
השאלה שניה קשורה לרוק שתינוק מוציא. הוא מוציא המון רוק וכבר התחיל בהתלעבות להכניס ידיים לפה. האם יתכן שמתחיל סיפור של שיניים בגיל כזה? ואם כן מה צריך לעשות ובמה להשתמש (משחות או מוצצים ספציפים או משהו אחר?). שמעתי שבעיות של שיניים אצל תינוקות גורמות לאי רצון לאכול מהשד בגלל הכעבים. אני מאוד מודאגת. האם יתכן שתינוק אוכל פחות בגלל הכעבים ומה עושים בנדון אם כך?
תודה מראש ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה
אלה25/05/2007שלום רב!
בהמשך להודעה הראשונה קורה גם שלאחר מספר דקות של הנקה תינוק מתחיל לבכות וממש לא רוצה לקחת שד? אולי זה באמת קשור לכעבי שיניים? או שהוא מסרב לאכול משד? מה לעשות?
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לאלה
ג'ניס זאוסמר25/05/2007שלום רב,
בגיל חודשיים רגיל מאוד שתינוק מוציא רוק ומוצץ ידיים ,זה תקין ואין לך מה לדאוד בכלל. הוא נהנה מזה וזה חלק מהתפתחות הנורמלית של התינוקות.
בקשר לשנוי בתדירות ההנקה - כנראה שגם זה תקין ונורמלי שתינוק בגיל חודשיים יפחית קצת את מספר היניקות וגם את משך ההנקות - הוא מוציא את החלב בצורה מאוד יעילה כבר. הייתי עושה 2 דברים: 1- תלכי לטיפת חלב לשקול אותו כדי לראות אם הוא עולה
2 - לא להקשיב לקרובים שלך בנושא הזה.
בהצלחה
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)