כריתת שרירן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כריתת שרירן
    לילי
    17/04/2008

שלום רב,

לפני כ4 חודשים עברתי ניתוח היסטרוסקופה ולפרוסקופיה לצורך כריתת שרירן תת רירי שכנראה הפריע לקליטת הריון.
    בלפרסקופיה לא נמצאו סימני מחלה באגן ולכן לא בוצע שום פעולה.
    בהיסטרוסקופיה כרתו שרירן תת ריר בגודל 4 ס"מ .
    לאחר חודשיים מהניתוח לקחתי שוב איקקלומין ובבדיקה מעקב זקיקים נצפה שוב פעם שרירן !!!! נשלחתי לעשות היסטרוסקופיה אבחנתית ומסרו לי שיש לי שרירן תת רירי בגודל אשר תופס את כל חלל הרחם ושאני צריכה שוב לעבור היסטרוסקופיה ניתוחית להסרת השרירן!!!
    שאלתי היא איך יכול להיות שרק אחרי 4 חודשים מהניתוח כאשר מסרו לי שהשרירן הוסר פתאום יש שרירן בגודל כזה שתופס את כל חלל הרחם!!
    האם לא רואים זאת במהלך הניתוח ??? האם תוך 4 חודשים יכול לגדול שרירן כזה שתופס את כל חלל הרחם ???
    שאלתי את הרופא אבל לא ידע מה לענות כי כן היו צריכים להבחין בשרירן זה. אני מבולבלת ומתוסכלת , אני בת 38 וכל זמן שעובר חשוב .
    האם אני שוב אבצע ניתוח ושוב יגלו שרירן חדש שלא גילו קודם?
    איך דבר זה קורה?
    תודה על תשובתכם וחג פסח שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כריתת שרירן

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    18/04/2008

קשה לענות ללא בדיקה לפני הפעולה ולאחריה. בעיקרון - יכול להיות שרק חלק מן השרירן הוסר בהיסטרוסקופיה הראשונה, אך בהחלט קיימת האפשרות של גדילה מהירה של שרירן בטווח של 4 חדשים. במידה ויוחלט על היסטרוסקופיה נוספת רצוי לתת לפני כן טיפול תרופתי (דקה-פפטיל) שמדכא את התפתחות השרירן ומקל על הוצאתו.
    בהצלחה וחג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו