מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- NIPT או דיקור מי שפיר + צ'יפ גנטימעיין28/10/2014
שלום,
אני בת 33 , הריון תאומים (לא זהים , לאחר טיפול בגונל-אף), בשבוע 17.
אני מתלבטת בין ביצוע דיקור מי שפיר + בדיקת צ'יפ גנטי (באופן פרטי - לאחר שיועץ גנטי לא נתן המלצה) או בדיקת NIPT של חברת מטרניטי21 פלוס , שאמורה לזהות 13 תסמונות בהריון תאומים.
השקיפות עורפית היתה תקינה ב-2 העוברים ולא נצפו פגמים בסקירת מערכות מוקדמת.
הפחד העיקרי שלי הוא הסיכוי להפלה בדיקור .
האם החשש להפלה בדיקות מי שפיר הוא רק בגלל זיהום של מי השפיר ? מה היתרון של ביצוע דיקור מי שפיר על בדיקת דם (מלבד העובדה שבדיקור אפשר לדעת גם לאיזה עובר יש בעיה ולא תשובה כללית...)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר NIPT או דיקור מי שפיר + צ'יפ גנטי - תגובה
ד``ר איילון לחמן28/10/2014שלום.
אכן הגורם העיקרי להפלות לאחר בדיקת מי השפיר הינה זיהום.בדיקת מי השפיר עם הציפ הגנטי אכן נותנת ספקטרום של תשובות גדול בהרבה מבדיקות הדם שניתן היום לבצע ,גם התשובה חד משמעית,בבדיקות הדם באם תשובה חיובית יש צורך בבדיקת מי השפיר.אבל מה הלחץ,האם יש רקע של בעיות גנטיות במשפחה או סיבה רפואית אחרת לביצוע הבדיקה?.התיעצי גם עם רופאך כמובן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)