מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קיצור צוואר רחם - התייעצותמור09/11/2014
בוקר טוב
אני בת 33 אחרי שתי לידות בקייסרי ושמירה בשתיהן בגלל קיצור צוואר רחם, בשתיהן ילדתי אחרי שבוע 36 כלומר במועד על פי הגדרת הרופאים.
הפעם כבר בסקירה הראשונה נראה צוואר רחם קצר עם משפכיות קלה (30 מ"מ) ומאז אני במעקב.
לפני מספר ימים בשבוע 24 הרגשתי לחצים ממש חזקים במוניטור נראו התכווצויות מידי כמה זמן אך הרופא אמר שאין פעילות רחמית והצוואר התקצר ממש מעט.
הונחתי לנוח שבוע.
הבנתי שכיוון שילדתי במועד בפעמיים הקודמות זה מרגיע והסיכוי שאלד מוקדם הפעם הוא קטן, אך עדיין אני מודאגת מכמה סיבות:
אני בגיל מבוגר יותר, הפעם הקיצור החל כבר בשבוע 16 לעומת 26 בהריונות הקודמים ודבר נוסף הוא שיכול להיות שלא ילדתי מוקדם כיוון שהייתי בשמירה ונחתי רב הזמן.
אשמח לדעתך בעניין, האם כדאי להתחיל שמירה, אם כן עכשיו? בשלב מאוחר יותר? מה אורך צוואר רחם שצריך להיות מדאיג? בהריון הראשון גן קיבלתי צלסטון.
מודאגת מאוד ואשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיצור צוואר רחם - התייעצות - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ12/11/2014חסרה אינפורמציה על אורך ומראה הצואר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)