קיצור צוואר רחם - התייעצות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קיצור צוואר רחם - התייעצות
    מור
    09/11/2014

בוקר טוב
    אני בת 33 אחרי שתי לידות בקייסרי ושמירה בשתיהן בגלל קיצור צוואר רחם, בשתיהן ילדתי אחרי שבוע 36 כלומר במועד על פי הגדרת הרופאים.
    הפעם כבר בסקירה הראשונה נראה צוואר רחם קצר עם משפכיות קלה (30 מ"מ) ומאז אני במעקב.
    לפני מספר ימים בשבוע 24 הרגשתי לחצים ממש חזקים במוניטור נראו התכווצויות מידי כמה זמן אך הרופא אמר שאין פעילות רחמית והצוואר התקצר ממש מעט.
    הונחתי לנוח שבוע.
    הבנתי שכיוון שילדתי במועד בפעמיים הקודמות זה מרגיע והסיכוי שאלד מוקדם הפעם הוא קטן, אך עדיין אני מודאגת מכמה סיבות:
    אני בגיל מבוגר יותר, הפעם הקיצור החל כבר בשבוע 16 לעומת 26 בהריונות הקודמים ודבר נוסף הוא שיכול להיות שלא ילדתי מוקדם כיוון שהייתי בשמירה ונחתי רב הזמן.
    אשמח לדעתך בעניין, האם כדאי להתחיל שמירה, אם כן עכשיו? בשלב מאוחר יותר? מה אורך צוואר רחם שצריך להיות מדאיג? בהריון הראשון גן קיבלתי צלסטון.
    מודאגת מאוד ואשמח לתשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קיצור צוואר רחם - התייעצות - תגובה

ד``ר מאיר פומרנץ
    12/11/2014

חסרה אינפורמציה על אורך ומראה הצואר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו