דילמה - אנא אנא תגובתכם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דילמה - אנא אנא תגובתכם
    חסוי
    21/04/2008

שלום רב.
    סובלת מדלקת פרקים ריאומטיד ארטריטיס.
    הריאומטולוג המליץ לי שהגיע הזמן להתחיל לקחת תרופת פלאקווניל - על בסיס יומי, עד להודעה חדשה.
    לדבריו - אין מניעה לקחת את הכדור גם בהריון. גם בתחילת הריון.
    קיים סיכוי שאני ממש ממש בהתחלת הריון (וקיים גם סיכוי שלא, אדע רק בעוד כשבוע).
    בהוראות של התרופה מצויין - "אל תשתמשי בתרופה כאר הנך בהריון שליש ראשון/אחרון.

אני נואשת - מצד אחד, הרופא אמר, שלמרות שכתוב, עליי לקחת את התרופה, כי חברת התרופות רק מכסה את עצמה והכדור אינו מזיק בשום אופן, מצד שני - כתוב שחור על גבי לבן - אל תשתמשי! (לא כתוב היוועצי עם הרופא לפני שימוש, אלא : אל תשתמשי בהריון).
    בטח תפנו אותי למכון הטרטולוגי.....ואכן אתקשר אליהם בהקדם אבל חשוב לי לשמוע את דעתכם כרופאי נשים ומנסיונכם.
    בנוסף - מה יותר "גרוע": להזניח הטיפול ולנסות להיכנס להריון, או לקחת הסיכון (כלומר האם הדלקת שיש לי ואולי החרפתה, יכול לפגוע בסיכוי להיכנס להריון?) האם עלי לרפא את עצמי קודם?
    סליחה על אורך השאלה, אני פשוט בלבטים מאוד גדולים. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דילמה - אנא אנא תגובתכם

הוספת תגובה

• ראומטואי ארטריטיס.

ד``ר איילון לחמן
    22/04/2008

שלום.
    בעקרון דעתי אינה שונה מדעת המכון למניעת מומים מולדים.עשי כדבריהםבשילוב כמובן עם ירוע ודווח לרופא הראומטולוג.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הבנתי

חסוי
    22/04/2008

לא הבנתי את דעתך.........

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הבנתי.

ד``ר איילון לחמן
    22/04/2008

לחסוי שלום.
    דעתי הינה :1. לקבל חוות דעת מהמכון למניעת מומים מולדים,לגבי התרופה והטיפול במחלתך.2.אם תשובתם שלילית לגבי הכדורים שקיבלת,מה שלא נראה לי סביר,פני שוב לראומטולוג ובקשי טיפול חליפי.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו